Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο Μπουτάρης και Καμίνης για το κίνημα υπέρ του «ΝΑΙ»

20.25

Ο στόχος της πρωτοβουλίας Καμίνη-Μπουτάρη είναι πρωτίστως η ενημέρωση του κοινού για το τι ακριβώς σημαίνει, τι συνεπάγεται και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου «ΟΧΙ» στη συμφωνία με τους εταίρους

Το μεσημέρι της Τρίτης 30 Ιουνίου, στις 13:00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχτεί στο προεδρικό μέγαρο τους δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, κ.κ. Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη.

Η συνάντηση ορίστηκε κατόπιν αιτήματος των δύο δημάρχων, με σκοπό να ενημερώσουν τον Πρόεδρο για την πρωτοβουλία υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Δεδομένης της ασφυκτικής πίεσης χρόνου, οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης θέλησαν να δώσουν άμεσα επίσημο χαρακτήρα στην κίνησή τους, εξού και αποτάθηκαν απευθείας στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα.

Μολονότι δεν έχουν κάνει δηλώσεις σχετικά με το κίνημα υπέρ του «ΝΑΙ» που ετοιμάζουν, οι δήμαρχοι, έχοντας προηγούμενη εμπειρία από την «Πρωτοβουλία των Πέντε», σκοπεύουν να συγκροτήσουν ένα ευρύ μέτωπο, με τη συμμετοχή 50 προσωπικοτήτων του δημόσιου βίου.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας Καμίνη-Μπουτάρη είναι πρωτίστως η ενημέρωση του κοινού για το τι ακριβώς σημαίνει, τι συνεπάγεται και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου «ΟΧΙ» στη συμφωνία με τους εταίρους της Ελλάδας.

Ο κ. Καμίνης, ο κ. Μπουτάρης και προφανώς όλοι όσοι θα συμπαραταχθούν με αυτούς, ανήκουν στους πιστούς φιλο-ευρωπαϊστές, σε εκείνους που θεωρούν ότι η έξοδος από την ευρωζώνη δεν θα αποτελέσει επ' ουδενί «ευκαιρία επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας σε πιο ανταγωνιστική βάση».

Αντιθέτως, η έξοδος από το ευρώ θα επιφέρει σαρωτική καταστροφή στην ήδη καθημαγμένη εθνική οικονομία, με απρόβλεπτες παρενέργειες για την κοινωνική ισορροπία.

Οι υπέρμαχοι του «ΝΑΙ» στην Ευρώπη, δηλαδή όλοι όσοι πρόκειται να πλαισιώσουν την προσπάθεια των δύο δημάρχων, είναι πανεπιστημιακοί, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, καλλιτέχνες κ.α., ενώ προβλέπεται η σύσταση πενταμελούς συντονιστικής επιτροπής.

Αυτό είναι προαπαιτούμενο με βάση το νόμο περί δημοψηφισμάτων, έτσι ώστε τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, εκτός από τη δυνατότητα εκπροσώπησης του κινήματος σε τηλεοπτικές εκπομπές, να έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν και σε κάθε άλλη σχετική με το επικείμενο δημοψήφισμα δημόσια δραστηριότητα.

Σημειώνεται επίσης ότι εκτός από τη συνάντηση με τους κ.κ. Καμίνη και Μπουτάρη, την Τρίτη 30 Ιουνίου στις 18:30, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχτεί στο Μέγαρο τους εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας. protothema.gr