Βίντεο:STOP στην πρόσβαση στην εκκλησία του Άγιου Ραφαήλ-Έντονες διαμαρτυρίες

16.31

Ουρές σχημάτιζαν σήμερα το πρωί τα οχήματα επί του ΒΟΑΚ στο ύψος του Αγίου Ραφαήλ στα Χανιά . Αιτία το γεγονός πως με εντολή εισαγγελέα τοποθετηθήκαν προστατευτικές μπάρες εμποδίζοντας την είσοδο στον χώρο έξω από την εκκλησία , όπου μέχρι πρόσφατα μπορούσαν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα. Το γεγονός προκάλεσε την οργή τόσο της εκκλησίας και του δήμου Αποκορώνου όσο και  πιστών που σήμερα συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Ραφαήλ για να διαμαρτυρηθούν.

Αγανακτισμένοι πιστοί εκπρόσωποι της εκκλησίας και αυτοδιοικητικοί ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να απομακρυνθούν οι προστατευτικές μπάρες που τοποθετηθήκαν έξω από την εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ και συγκεκριμένα στο 18ο χιλιόμετρο Χανίων – Ρεθύμνου στην τοποθεσία “Τρία Καμαράκια” . Η εντολή δόθηκε από εισαγγελέα με αιτιολογία την οδική ασφάλεια , ωστόσο όπως τονίζουν οι διαμαρτυρόμενοι με τον τρόπο αυτό εμποδίζεται η είσοδος στον χώρο για στάθμευση των οχημάτων των πολιτών που θέλουν να επισκεφθούν την εκκλησία , χωρίς να δίνεται εναλλακτική .

Αποτέλεσμα; Τα οχήματα να παρκάρουν επί του ΒΟΑΚ δημιουργώντας όπως επισημάνθηκε στην διαμαρτυρία που διοργανώθηκε σήμερα μετά τη λειτουργία , μεγαλύτερο πρόβλημα και κίνδυνο για τους πολίτες .

Το ζήτημα  έχει πάντως σύμφωνα με πληροφορίες απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν με κλείσιμο της πρόσβασης και τον περασμένο Ιούνη.Να σημειώσουμε ότι ανάλογες  περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλα σημεία επί του ΒΟΑΚ .