Ιστορικά μνημεία της πόλης μετατράπηκαν σε… πάρκινγκ

10.31

Σκηνές απόλυτου χάους με τις -ανεξέλεγκτα- παρκαρισμένες μοτοσικλέτες, κατέγραψε σήμερα η κάμερα της “Ν.Τ.” στην “καρδιά” του ενετικού λιμανιού στο Ρέθυμνο.

Όμως εξίσου χαοτική, παραμένει η κατάσταση και στην είσοδο του φρουρίου της Φορτέτζας, όπου ο εξωτερικός χώρος του μνημείου έχει μετατραπεί σ? ένα απέραντο πάρκινγκ.


…Τι και αν το λιμενικό ταμείο δημιούργησε ειδικό χώρο στάθμευσης για τα δίκυκλα στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου; Η νοοτροπία ορισμένων δεν αλλάζει όπως μαρτυρά και ο φακός της «Ν.Τ.». Οι ανεξέλεγκτα παρκαρισμένες μοτοσικλέτες δημιουργούν ένα χαοτικό τοπίο…

Οι οδηγοί των δικύκλων -παρά την ειδική σήμανση που υπάρχει- εξακολουθούν να παρκάρουν όπου τους βολεύει, συμπαρασύροντας έτσι και άλλους οδηγούς.

Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που λίγα μέτρα πιο πέρα, υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης για τα μηχανάκια. Θέσεις τις οποίες όμως προτιμούν ελάχιστοι, αν κρίνουμε από τα όσα είναι σταθμευμένα.

Απογοητευτική όμως παραμένει η κατάσταση και στον εξωτερικό χώρο του φρουρίου της Φορτέτζας. Κάτοικοι -και λιγότερο επισκέπτες- είναι αυτοί που έχουν μετατρέψει σε πάρκιγκ ακόμα και τους βράχους του αρχαιολογικού μνημείου.

Η δημοτική αρχή αποδίδει το «κακό» στα έργα που εκτελούνται στην πόλη και δεσμεύεται ότι από την επόμενη χρονιά η κατάσταση θα αλλάξει.

Πρόταση πάντως του δήμου είναι να τοποθετηθεί μία μπάρα στην αρχή του δρόμου που οδηγεί στο κάστρο.