Συμβάσεις 8,2 εκατομμυρίων ευρώ για οδικά έργα σε επαρχιακούς δρόμους στα Χανιά

16.24

Έπιασε το στυλό ξανά ο Περιφερειάρχης Κρήτης και έβαλε την υπογραφή του σε 4 προγραμματικές συμβάσεις προϋπολογισμού 8,2 εκατομμυρίων ευρώ σε πέντε Δήμους των Χανίων. Πρόκειται για επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο.

Στους Δήμους Χανίων και Αποκορώνου οι εργασίες θα εκτελεστούν σε Μ. Χωράφια -ΝΕΟ ΧΩΡΙΟ-ΦΡΕΣ-ΒΡΥΣΕΣ, ΚΑΛΥΒΕΣ-ΒΑΜΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ-ΚΟΥΡΝΑΣ-ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ», προϋπολογισμού 2.000.000 €.

Στον Δήμο Πλατανιά σε ΜΑΛΕΜΕ-ΝΤΕΡΕΣ-ΝΕΑ ΡΟΥΜΑΤΑ, προϋπολογισμού 1.800.000 €

Στον Δήμο Κανδάνου Σελίνου θα αντιμετωπισούν οι κατολισθήσεις και οι ζημιές στους δρόμους σε ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ – ΚΟΝΤΟΚΥΝΗΓΙ – ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ – ΨΑΡΙΑΝΑ – ΔΡΥΣ, προϋπολογισμού 2.000.000 € και στον Δήμο Κισάμου οι εργασίες στην επαρχιακή οδό και στους γύρω δρόμους θα είναι της τάξης των 2.400.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ ,στο ενδεχόμενο του να υπάρξει πρόβλημα ολοκλήρωσης των εργασιών λόγω αύξησης του κόστους των πρώτων υλών και των καυσίμων εξαιτίας του πολέμου, ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε ότι θα γίνουν αναπροσαρμογές στο βαθμό του δυνατού, καθώς οι μελέτες και οι εκπτώσεις έγιναν χωρίς να υπολογιστεί η τωρινή αύξηση στα υλικά.