Συνεχίζεται η κόντρα Δήμου Χανίων – Εκκλησίας – Αύριο στο δημοτικό συμβούλιο η συνέχεια

15.48

Σε επίπεδο δημοσιοποίησης πρακτικών και πρωτοκόλλων συνεχίζεται η κόντρα του Δήμου Χανίων με την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου για την αναζήτηση της αλήθειας πίσω από το κληροδότημα Κοκογιαννάκη στον Άγιο Ονούφριο Ακρωτηρίου. Η εκλιπούσα στη διαθήκη της είχε ορίσει η έκταση των 35 στρεμμάτων να δοθεί για κοινωφελής σκοπούς και τώρα Δήμος και Εκκλησία αναζητούν το ποιος θα το πράξει. Χτες τοποθετήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΤ για το θέμα ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο Δήμος κάνει λόγο για ανέγερση σχολείου και η εκκλησία με προηγούμενη ανακοίνωση της έλεγε ότι αφού για 4 χρόνια είχε επιδείξει αδράνεια ο Δήμος για το θέμα θα το αξιοποιούσε εκείνη μέσω της πώλησης του και διάθεσης των χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Νέα απαντητική επιστολή στον Παναγιώτη Σημανδηράκη  έστειλε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός ο οποίος χρησιμοποίησε αιχμηρή γλώσσα.

Ξαφνιασμένος για την απάντηση δήλωσε ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος Χανίων σημείωσε ότι αν δεν υπήρχε κινητικότητα στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου από τους μηχανικούς δε θα είχε μαθευτεί το τί ήθελε να πράξει η εκκλησία με την πώληση του οικοπέδου.

Τη λύση στο αν μπορεί να μεταβιβαστεί με πωλητήριο η έκταση έδωσε η Αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης με απόφαση της η οποία πάγωσε τη διαδικασία καθώς τα κληροδοτήματα πρέπει να επιτελέσουν τον σκοπό τους.

Με σημερινή του επιστολή ο Δήμαρχος Χανίων επανέρχεται και ζητά από την ΙΜΚΑ:

 

  • ανακαλέσετε άμεσα οποιαδήποτε απόφαση και ενέργειά σας σχετικά με την παράνομη, αλλά και ενάντια στο κοινωνικό συμφέρον και τον ρόλο της Εκκλησίας, εκποίηση του ανωτέρω ακινήτου.
  • διερευνήσετε τις συνθήκες υπό τις οποίες ενήργησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Κουνουπιδιανών και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Εικοσιδέκας.
  • ολοκληρώσετε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθεί η αρχική απόφασή σας για την αξιοποίηση από τον Δήμο Χανίων των εν λόγω ακινήτων για κοινωφελείς σκοπούς.

 

Η συνέχεια θα δοθεί αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στις 3:30 το μεσημέρι