Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Χανιά για τον πόλεμο στην Ουκρανία

16.18

Η Ευρώπη και τα Βαλκάνια δυστυχώς δεν άφησαν τους πολέμους στον προηγούμενο αιώνα και το ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μη μπορώντας να πιστέψουν το πως οι ζωές των συγγενών τους άλλαξαν από τη μία μέρα στην άλλη λόγω του Ουκρανορωσικού πολέμου, ακόμα μια συγκέντρωση συμπαράστασης στον λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην πλατεία δικαστηρίων, η οποία διοργανώθηκε από ευαισθητοποιημένους Χανιώτες.

Ουκρανοί που ζουν στην Ελλάδα εδώ και χρόνια δεν αντέχουν να βλέπουν τους συμπατριώτες τους να σκοτώνεται και να γίνεται προσπάθεια κατοχής της πατρίδας τους από την Ρωσία.

Τα νέα παιδιά όπως οι 17χρονοι που μίλησαν χτες στα μέσα ενημέρωσης, δε μπορούν να πιστέψουν πως η χώρα τους έφτασε σε τέτοιο σημείο και ζητούν από τους Ρώσους να αποχωρήσουν και από τους Ουκρανούς να μην υποχωρήσουν.

Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες υπέρ της ειρήνης και κατά του ρωσοουκρανικού πολέμου συνεχίζονται και σήμερα το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς.