Σύσκεψη της ομάδας διαχείρισης κρίσεων για την ενέργεια το απόγευμα στο Μαξίμου

12.28

Σε μια εβδομάδα κρίσιμη από κάθε άποψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Την διενέργεια σύσκεψης το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με την ομάδα διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου Ενέργειας αναφορικά με τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται με την λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φυσικού αερίου και την επεξεργασία δράσεων και σεναρίων από την ελληνική πλευρά, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και την ρωσική εισβολή, βεβαιότητες δεκαετιών κατέρρευσαν με πάταγο. Το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν οι αντοχές μας. Προκαλείται τεράστια ανισορροπία στην παγκόσμια οικονομία», είπε μεταξύ άλλων ξεκινώντας την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η Ρωσία», είπε, «επιδιώκει την ένταση της πίεσης και την πρόκληση πολιτικής αστάθειας σε όποιες χώρες αντιστέκονται στα σχέδιά της».

Η ελληνική οικονομία είναι σε μια διαρκή δοκιμασία αλλά αυτό μας κάνει ανθεκτικότερους.

Η Ευρώπη οφείλει έστω και τώρα να αντιδράσει αποτελεσματικά.

Ο πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος που παρουσίασε σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και χρειάζεται πανευρωπαϊκή απάντηση.

Από τις 9 Μαρτίου στείλαμε επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν και ο πρωθυπουργός επανερχόταν στα ευρωπαϊκά συμβούλια. Έστω και αργά πολλές από τις προτάσεις που είχαμε καταθέσει εξετάζονται από την Κομισιόν.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το σχέδιο στήριξης και οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν από τον πρωθυπουργό. Το καλοκαίρι δημιουργήθηκε πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος.

Πηγή: Newsit