Τα 5 πιο συχνά λάθη στο μακιγιάζ

12.21

 
Λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ φέρνοντας τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να βάζουμε παραπάνω από 4 σκιές στα μάτια μας, υπό τον όρο μάλιστα πως κινούνται γύρω από την ίδια χρωματική παλέτα. Το να μην τονίζετε σωστά τα φρύδια σας ή ακόμα χειρότερα αγνοώντας τα εντελώς.

Επειδή όμως, υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης, δείτε όσα μπορείτε να αποφύγετε.

Αυτά είναι τα 5 πιο συχνά λάθη στο μακιγιάζ:

1. Δεν έχει προετοιμαστεί σωστά η επιδερμίδα

Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα αναδεικνύει οποιοδήποτε foundation εφαρμοστεί. Το αποτέλεσμα δείχνει ομοιόμορφο, φυσικό και λείο. Συνεπώς, αυτό το βήμα μην το ξεχνάτε ποτέ. Βρείτε το σωστό τύπο κρέμας και foundation που έχετε ανάγκην για το καλύτερο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε μέχρι να βρείτε εκείνα που πραγματικά αναδεικνύουν την επιδερμίδα σας.

2. Λάθος απόχρωση foundation

Υπάρχουν τρεις τρόποι που εγγυώνται την ανακάλυψη της ιδανικής απόχρωσης foundation: 1. βάζοντας το στο εσωτερικό του καρπού του χεριού σας, 2.Τοποθετώντας κατευθείαν στο πρόσωπο, 3. Ακούγοντας τη συμβουλή της πωλήτριας. Η σωστή απόχρωση foundation θα εξισώσει τη φυσική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε πηγούνι και σώμα, οπότε βάζοντας μια σταγόνα προϊόν στο σαγόνι θα εντοπίσετε εκείνη που θα οδηγεί σε ένα ενιαίο αποτέλεσμα.

3. Υπερβολική ποσότητα foundation ή concealer

Η υπερβολική κάλυψη θαμπώνει το δέρμα, ίσως και να το στεγνώσει. Θα τονιστούν οι γραμμές έκφρασης, συν του ότι οι πολλές στρώσεις είναι πιο εύκολο να αλλοιωθούν.

4. Λάθος απόχρωση μακιγιάζ στα φρύδια 

Αποφύγετε αποχρώσεις σε μολύβια ή σκιές που κοκκινοπορτοκαλίζουν ή είναι υπερβολικά θαμπά. Το λάθος – όπου κι αν το συναντήσουμε – τραβά πάντα την προσοχή. Τονίστε τα, αλλά με φυσικό τρόπο και ακολουθώντας το φυσικό τους σχήμα.

5. Κακή τοποθέτηση σκιάς ματιών

Οι σκιές ματιών πρέπει να αναμειγνύονται σωστά ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο πιο φυσικό και μαλακό. Όσο πιο πολύ τις αναμειγνύεται τόσο πιο όμορφο θα είναι το αποτέλεσμα που θα έχετε.

marymary.gr