Τα αίτια θανάτου της 36χρονης μετά τη γέννα ψάχνει η οικογένεια – Τι λέει ο ιατροδικαστής

16.29

Σπάνια περίπτωση χαρακτηρίζει ο ιατροδικαστής Κρήτης Αντώνης Παπαδομανωλάκης τον θάνατο της 36χρονης εγκύου στο νοσοκομείου Χανίων, μετά τη γέννηση του βρέφους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 36χρονη Χανιώτισσα γέννησε τη Δευτέρα το πρωί μετά από περίπου 12 ώρες αναμονής, με φυσιολογικό τοκετό το πρώτο της παιδί στο νοσοκομείο Χανίων.

Μετά τη γέννηση του παιδιού παρουσίασε επιπλοκές και εισήχθη στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου κατέληξε λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα. Την επόμενη μέρα διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή από την οποία δεν προέκυψαν ευρήματα.

Η οικογένεια της 36χρονης υπέστη σοκ για την τραγωδία αυτή και αναζητά τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την 36χρονη αλλά και το νεογέννητο μωρό της στη Μονάδα Νεογνών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου καθώς και αυτό αν και είχαν συμπληρωθεί οι εβδομάδες κύησης, παρουσίασε πρόβλημα στην υγεία του και χρειάστηκε να μεταφερθεί για νοσηλεία. Είναι σπάνιο και η μητέρα να καταλήγει και το νεογνό να έχει πρόβλημα λέει ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Στην ερώτηση για το αν ο θάνατος επήλθε από αιμορραγία ή από ανακοπή ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι η ανακοπή θα φανεί με εξειδικευμένες εξετάσεις, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το τι ακριβώς μπορεί να συνέβη.

Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας έχει διορίσει ιατροδικαστική ως τεχνικό σύμβουλο, με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων να χρειάζονται χρόνο για να ολοκληρωθούν.

Για τον θάνατο της 36χρονης έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τον διοικητή Γιώργο Μπέα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του τοκετού αλλά και θανάτου της άτυχης μητέρας.