Τα αστέρια της Σ.Α.Χανίων αντιμετωπίζουν τον Γκάρυ Κασπάροβ!

16.38

Ο μεγαλύτερος ίσως σκακιστής όλων των εποχών, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 22 μόλις χρόνια νικώντας σε μία θρυλική αναμέτρηση που διήρκεσε πάνω από έξι μήνες τον Ανατόλι Κάρποβ, Νικητής σε οκτώ Ολυμπιάδες σκακιού, τιμώμενος με το σκακιστικό Όσκαρ, και αντιμετωπίζοντας τα ισχυρότερα προγράμματα υπολογιστών θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 23 Ιουνίου προσκεκλημένος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Ο Κασπάροβ θα δείξει την τεχνική του αντιμετωπίζοντας 15 επίλεκτους νεαρούς πρωταθλητές απ’ όλη την Ελλάδα παρουσία χιλιάδων θεατών που θα απολαύσουν μια σπάνια εμπειρία. Ιδιαίτερα τιμητικό για την πόλη μας είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στους 15 πρωταθλητές οι τέσσερις είναι της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων!

Η Καραβιτάκη Ευαγγελία, η Καραβιτάκη Αντωνία, ο Πατρελάκης Ευάγγελος και ο Τζαγκαράκης Παναγιώτης παρά την μικρή τους ηλικία είναι όλοι τους σκακιστές που έχουν κατακτήσει Πανελλήνιους τίτλους και τώρα βρίσκονται στην μεγαλύτερή τους πρόκληση, να αντιμετωπίσουν έναν πραγματικό θρύλο του σκακιού, έναν σκακιστή από τον οποίο καθημερινά διδάσκονται μελετώντας εκπληκτικά παραδείγματα από την σκακιστική του καριέρα!

Αμέσως μετά οι αθλητές αυτοί θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του και να αποκτήσουν ένα αυτόγραφο. Την προσπάθεια αυτή των αθλητών της ΣΑΧ στηρίζει η Aegean air που για να διευκολύνει την συμμετοχή τους, προσφέρει δωρεάν εισιτήρια μετάβασης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο Πάρκο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» στο Φάληρο της Αθήνας.