Τα εγκαίνια της λέσχης νεολαίας, θεωρίας και πολιτισμού “Αναιρέσεις” στα Χανιά

13.03

 
Τα εγκαίνια της λέσχης νεολαίας, θεωρίας και πολιτισμού "Αναιρέσεις" πραγματοποιήθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου στα Χανιά. 
Η λέσχη λειτουργεί σε χώρο στην οδό Νεάρχου 39 και λειτουργεί στα πρότυπα ανάλογων πρωτοβουλιών της "νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση" και του "Νέου Αριστερού Ρεύματος" (συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
 
Το μέλος της λέσχη Αναιρέσεις, Ματίνα Χουλιάρα, είπε: "Η λέσχη "Αναιρέσεις" στα Χανιά άνοιξε πριν από τρία χρόνια σε ένα άλλο χώρο μέσα στην πόλη. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα σημείο αναφοράς πολιτισμού, συλλογικής οργάνωσης, αλληλεγγύης μέσα από διάφορες δράσεις όπως το Μαρξιστικό εργαστήρι, η "γραφιστική από τα κάτω", οι προβολές ταινιών. Γενικά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο στην πόλη που να στηρίζει ένα διαφορετικό μοντέλο διασκέδασης και ψυχαγωγίας, στον οποίο θα μπορούν να γίνονται δωρεάν μαθήματα, συζητήσεις, προβολές, ένα σημείο αναφοράς για τα ρεύματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και όχι μόνο που θέλουν να ψηλαφίσουν έναν άλλο δρόμο, αυτόν της ανατροπής του κυρίαρχου μοντέλου".
 
Στα πλαίσια της λειτουργίας της λέσχης θα συνεχίσει να λειτουργεί το Μαρξιστικό εργαστήρι με συλλογικό διάβασμα, συζήτηση, διάλογο, η "γραφιστική από τα κάτω", οι προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, θα λειτουργεί το μπαρ της Λέσχης για όσους θέλουν να πιουν τον καφέ ή το ποτό τους, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης. 
 
Ο Γιώργος Τζίμας, μέλος της λέσχης, ανάφερε πως "ζούμε σε μια εποχή που οι έννοιες της αλληλεγγύης, του αγώνα, του πολιτισμού, ακόμα και στο κομμάτι της σύνδεσής τους με την αριστερά έχουν φθαρεί γιατί ακριβώς έχει φθαρεί και το ίδιο το όνομα της αριστεράς. Επιδιώκουμε κάθε έννοια που έχει απελευθερωτικό χαρακτήρα και που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο να προσεγγίσει κάποια πράγματα διαφορετικά, να ξανασυναντήσει τον μαρξισμό, συμβάλλοντας στην επαναφορά των κομμουνιστικών ιδεών στο προσκήνιο κάτι που θέλουμε να εκφραστεί και από αυτόν εδώ το χώρο. Επιδιώκουμε το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς να έλθει σε ζύμωση με αγωνιστές, με κόσμο που είναι ανήσυχος ή και απογοητευμένος, ώστε η διαφορετική προσέγγιση του καθενός να αλλητροφοδοτηθεί μέσα από ένα πραγματικό εργαστήρι ανάδειξης ενός διαφορετικού πολιτισμού, μιας νέας πολιτικής ταυτότητας που είναι αναγκαία σήμερα. Καλούμε κάθε Χανιώτη-Χανιώτισσα που θέλει να συμβάλλει στην όλη προσπάθεια μέσα από αυτό το πλαίσιο και μπορεί να προσφέρει (π.χ.: με δωρεάν μαθήματα σε παιδιά που δεν έχουν χρήματα) να έλθουν σε επικοινωνία μαζί μας".