Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΜΠΔ. Τα 4 γίνονται 7…

14.30

Νέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών προσθέτει το Πολυτεχνείο Κρήτης για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Στο Τμήμα Μηχανικών παραγωγής και διοίκησης προσθέτονται νέοι τίτλοι με τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους φοιτητές να καλούνται για την αίτηση τους μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου. Το πρωί οι υπεύθυνοι του τμήματος παραχώρησαν συνέντευξη στα μέσα για τις λεπτομέρειες του κάθε προγράμματος.
 
 
Τρία νέα μεταπτυχιακά προσθέτονται στο πρόγραμμα του τμήματος Μηχανικών παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Οι 4 τίτλοι γίνονται 7 σε συνεργασία και με άλλα τμήματα του εκπαιδευτικού ιδρύματος αλλά και με τη Σχολή Ευελπίδων. Μάλιστα το συγκεκριμένο με την Ευελπίδων έχει μεγάλη απήχηση και λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια.
 
 
Σε ότι αφορά στο γνωστικό πεδίο των μεταπτυχιακών δεν είναι απαραίτητο να έχει τελειώσει ο ενδιαφερόμενος πολυτεχνική Σχολή ωστόσο για κάποια από αυτά η γνώση μαθηματικών και οικονομικών είναι απαραίτητη. Σε ότι αφορά στους τίτλους θα λειτουργήσει το Μάστερ στη:
 
 
1. «Διοίκηση Επιχειρήσεων»
Με τις ειδικότητες:
Μάρκετινγκ
Χρηματοοικονομική και
Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης
 
2. «Σχεδίαση και Παραγωγή Προϊόντων»
3. «Διοίκηση της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας»
 
ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (Λήξη αιτήσεων 16/09/2018)
4. Σχεδίαση & Επεξεργασία Συστημάτων
5. Εφαρμοσμένη Επιχειρησιακή Έρευνα και Ανάλυση
 
ΔΩΡΕΑΝ
6. Συστήματα παραγωγής και διοίκησης
7. Εφαρμοσμένα μαθηματικά.
 
Σε κάθε μεταπτυχιακό εισάγονται από 30 έως 60 φοιτητές με τέλη φοίτησης για εκείνα  που δεν είναι δωρεάν από 2.700 έως 4.000 ευρώ για όλη τη διάρκεια των σπουδών, ενώ το Πολυτεχνείο δίνει τη δυνατότητα στο 30% των εισαχθέντων φοιτητών να απαλλαγούν από τα δίδακτρα με οικονομικά κριτήρια ενώ θα δοθούν και υποτροφίες για την κάλυψη των εξόδων στους αριστούχους φοιτητές.
 
Τέλος όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι καθηγητές με το κύρος των μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών του Πολυτεχνείου Κρήτης, αρκετοί  απόφοιτοι ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό.