Τα προβλήματα της ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου συζητήθηκαν στη Λότζια

14.07
Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στο Δήμο, παρουσία του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού, των Αντιδημάρχων κ. κ Γ. Καραντινού, Χ. Μαμουλάκη, Γ. Ρασούλη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ Ν. Φακουρέλη και του Δ.Σ του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕΗ.
Στη συνάντηση η Δημοτική Αρχή εξέφρασε τη βούλησή της να επιλύσει ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ και αφορούν τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου αφού ως γνωστόν φορέας διαχείρισης της περιοχής είναι η ΕΤΒΑ.
«H συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός»
«Εντοπίσαμε και εστιάσαμε στα προβλήματα που υπάρχουν και θα εξετάσουμε την άμεση λύση τους σε ότι αφορά την ανταποδοτικότητα σε διάφορα ζητήματα που έθεσαν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις και αφορούν το Δήμο Ηρακλείου ενώ θα εξετασθεί και το θέμα των δημοτικών τελών στο πλαίσιο της δίκαιης κατανομής προς τις επιχειρήσεις» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιάννης Ρασούλης, σε ένα από τα θέματα που ετέθη από τους επιχειρηματίες και τον πρόεδρό τους κ.Μιλτιάδη Καθέρη το οποίο αφορά την καθαριότητα στη ΒΙΠΕ ανέφερε ότι, θα γίνει αυτοψία σε όλες τις εγκαταστάσεις, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες που υπάρχουν και άμεσα θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ενώ όταν θα ενισχυθεί και με περισσότερα τεχνικά μέσα η υπηρεσία καθαριότητας θα κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.
Αν και οι δρόμοι της ΒΙΠΕ δεν είναι στην ευθύνη του Δήμου ,ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Χάρης Μαμουλάκης είπε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες, σε συνεννόηση με την ΕΤΒΑ θα προβούν σε ενέργειες για τη βελτίωση του οδοστρώματος .
Το ίδιο θα συμβεί και για τα δίκτυα ύδρευσης καθώς η ΔΕΥΑΗ σύμφωνα με τον κ. Φακουρέλη θα έρθει σε επαφή με την διαχειριστική αρχή της ΒΙΠΕ για να βρεθεί λύση.