Τα σχέδια απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού ανακάλυψαν οι Αρχές

10.28
Σχεδιάγραμμα των φυλακών των Τρικάλων, αλλά και μία κάτοψη του σωφρονιστικού καταστήματος από το οποίο αποπειράθηκε να αποδράσει με ελικόπτερο ο Παναγιώτης Βλαστός, τον Φεβρουάριο του 2013, ανακάλυψαν οι διωκτικές Αρχές κατά τη διάρκεια των ερευνών τους για την εγκληματική οργάνωση που φέρεται ότι δρούσε με έδρα τον Κορυδαλλό.
 
Το σημαντικό αυτό εύρημα, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, εντόπισαν οι Αρχές στο σπίτι της πρώην συντρόφου του φερόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Παναγιώτη Βλαστού, η οποία απολογήθηκε την Τρίτη και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
 
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί, σύμφωνα με Τα Νέα, το γεγονός ότι εκτός από το σκαρίφημα, στο οποίο χειρόγραφα σημειώνονται όλοι οι χώροι της φυλακής, το προαύλιο, η ταράτσα, ο ακάλυπτος χώρος, η νεκρή ζώνη, οι σκοπιές αλλά και ο εξωτερικός δρόμος, ο βαρυποινίτης είχε στην κατοχή του και κατόψεις του σωφρονιστικού καταστήματος αποτυπωμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή όπως τα αρχιτεκτονικά σχέδια.
 
Η πρώην σύντροφος του Βλαστού, στην κατάθεσή της, αναφέρει ότι αντέγραψε εν αγνοία του την κάρτα SIM του κινητού του τηλεφώνου για να μπορέσει να αποκαλύψει την αντίζηλό της, που όπως υποστηρίζει η ίδια, είναι η δικηγόρος του βαρυποινίτη, η οποία απολογείται το απόγευμα.
 
«"Καλημέρα Μαντουλίνη όμορφο, όλη μέρα"». Το συγκεκριμένο μήνυμα το θυμάμαι γιατί το έχω αποθηκεύσει στον υπολογιστή μου. Όταν πήρα αυτό το μήνυμα, κατάλαβα ότι διατηρεί και άλλη σχέση, χωρίς να ξέρω ποια γυναίκα είναι αυτή στην οποία ήθελε να στείλει το παραπάνω μήνυμα», αναφέρει σε μία από τις καταθέσεις της η πρώην σύντροφός του.
 
Το τι ακολούθησε μετά το μήνυμα που πρόδωσε τις προθέσεις του Βλαστού το περιγράφει η ίδια στην κατάθεσή της: «Εγώ νευρίασα και γι' αυτό ύστερα από δύο ώρες που με πήρε ήμουν έξαλλη και του είπα για το μήνυμα. Αυτός μου το δικαιολόγησε λέγοντας ότι το έκανε για να ζηλέψω, αλλά εγώ δεν το πίστεψα και δεν απαντούσα στις κλήσεις. Επειδή δεν απαντούσα την επόμενη ημέρα, ο Π. Βλαστός από τον ίδιο αριθμό μού έστειλε μήνυμα με το περιεχόμενο: "Θα κανονίσω για τη Δευτέρα να 'ρθεις. Απάντησέ μου για να ξέρω σουρτούκο"».
 
«Όλα αυτά έγιναν επειδή ήμουν πολύ ερωτευμένη με τον Παναγιώτη και δεν σκεφτόμουν καθαρά» είπε στις αρχές η πρώην σύντροφός του. 

in.gr