Ταυτοποιήθηκε ο νεκρός που είχε βρεθεί στη θαλάσσια περιοχή της Χονολουλού

12.57

Μετά από δύο μέρες αναζήτησης ταυτοποιήθηκε τελικά η σορός του αντρός που βρέθηκε νεκρός από ερασιτέχνη ψαρά στην θαλάσσια περιοχή της Χονολουλού στο Κουμ Καπί στα Χανιά. Το πτώμα ανήκει τελικά σε έναν 52χρονο Βρετανό καθηγητή και σύμφωνα με τις πληροφορίες τη σορό αναγνώρισε ένας γνωστός του.
 
Ο άτυχος 52χρονος ζούσε μόνιμα στα Χανιά εδώ και περίπου 20 χρόνια και τη σορό του αναγνώρισε ένας φίλος του. Από εκείνη τη στιγμή οι Λιμενικές Αρχές των Χανίων ξεκίνησαν να ψάχνουν για τους συγγενείς του στην Αγγλία μιας και ο 52χρονος δεν είχε οικογένεια στα Χανιά και ζούσε μόνος του.
 
Και αυτή η περίπτωση που ένας συνάνθρωπος μας έχασε τη ζωή του και κανείς δεν τον αναζήτησε για δύο μέρες έρχεται να καταδείξει πολλοί άκουσαν για έναν θάνατο ενός συνανθρώπου μας αλλά σε λίγους πήγε το μυαλό στο ποιος μπορεί να ήταν για να τον αναζητήσουν. Φαίνεται πως όταν ένας άνθρωπος ζει μόνος του και κάτι του συμβεί χωρίς να φέρει πάνω του τα στοιχεία της ταυτότητας του, αρχίζει ένας Γολγοθάς για τις Αρχές για την ταυτοποίηση του.   
 
Να θυμίσουμε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις είχαν αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια, ωστόσο τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα τα δείξει η διενέργεια της νεκροψίας  – νεκροτομής. Όλα τα σενάρια για τις αρχές μέχρι τότε μένουν ανοιχτά όπως και αυτά του πνιγμού ή του θανάτου από παθολογικά αίτια.
 
Ρεπορτάζ Ευαγγελία Ξηρουχάκη