Όταν ο άντρας ελπίζει πως θα κάνει σεξ, μεγαλώνουν τα γένια του!

15.34

Τον Ιανουάριο του 1970, το έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Nature έλαβε και δημοσίευσε ανώνυμη επιστολή επιστήμονα από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ με τίτλο «Η Επίδραση της Σεξουαλικής Δραστηριότητας στην Τριχοφυΐα του Προσώπου».

Ο ενθουσιώδης ερευνητής πραγματοποίησε ένα πρωτότυπο πείραμα διάρκειας δύο ετών, στο οποίο πρωταγωνίστησε ο ίδιος, καταλήγοντας σε μια παράδοξη συσχέτιση ανάμεσα στη σεξουαλική δραστηριότητα και το ρυθμό ανάπτυξης της τριχοφυΐας του προσώπου στον άντρα.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, πέρασα αρκετές εβδομάδες σε ένα νησί, σχεδόν σε πλήρη απομόνωση. Όταν βρισκόμουν εκεί, παρατήρησα ότι τα γένια μου μεγάλωναν με πιο αργό ρυθμό, όμως μία ημέρα πριν φύγω από το νησί τα γένια μου μεγάλωναν και πάλι. Αυτό συνέβαινε κάθε φορά που επρόκειτο να φύγω από το νησί και να επιστρέψω στον πολιτισμό. Μάλιστα, τα γένια μου μεγάλωναν με ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό κατά την πρώτη ή δεύτερη ημέρα της επιστροφής μου στην ηπειρωτική χώρα. Αυτή η αρχική παρατήρηση μου κίνησε την περιέργεια κι έτσι τη διερεύνησα περαιτέρω, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το ερέθισμα για την αυξημένη ανάπτυξη της τριχοφυΐας του προσώπου ήταν η προσμονή για μια πιθανή σεξουαλική επαφή.»

Ο ερευνητής ξυριζόταν καθημερινά και κατέληξε στα παραπάνω συμπεράσματα μετρώντας τον όγκο των ξυρισμένων τριχών και συγκρίνοντας τα επίπεδα τριχοφυΐας ανά ημέρα της εβδομάδας.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι δεν πρόκειται για μια απλή εμπειρική παρατήρηση ή συσχέτιση. Υπάρχει λογική και επιστημονική εξήγηση πίσω από το φαινόμενο αυτό…

Η τριχοφυΐα στο αντρικό πρόσωπο καθορίζεται κατά κύριο λόγο από τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Η ορμόνη απελευθερώνεται μαζικά από τους αντρικούς όρχεις όταν ο άντρας αναμένει τη σεξουαλική επαφή. Η παραγωγή τεστοστερόνης είναι ένας έμφυτος μηχανισμός που «προετοιμάζει» τον άντρα εν όψει της σεξουαλικής επαφής!

onmed.gr