Τελικά, ποιος “υπέγραφε” στη Γαύδο; Ποινική δίωξη και σε βάρος του πρώην Δημάρχου. Αποκαλυπτικό έγγραφο. Διέκοψε για τις 23 Οκτωβρίου το Δικαστήριο

10.02

Μετά από δύο αναβολές, η υπόθεση υπεξαίρεσης στη Γαύδο εκδικάστηκε σήμερα στα δικαστήρια Χανίων, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του neatv.gr, θα ζητηθεί και πάλι αναβολή λόγω ανάθεσης σε δικηγόρο από την Αθήνα από τη μία πλευρά των διαδίκων.

Πάντως, το δικαστήριο διέκοψε για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, χωρίς να εξεταστεί τυχόν αίτημα αναβολής.

gavdos_xartiΕπίσης, βασικό λόγο για τη νέα αναβολή που αιτείται ο ένας εκ των διαδίκων αποτελεί και σχετικό έγγραφο που παρουσιάζει το neatv.gr και σχετίζεται με ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του πρώην Δημάρχου Γαύδου, Ευστράτιου Λαμπάκη, για “…υπεξαίρεση στην υπηρεσία άνω των 150.000 ευρώ τελεσθήσα σε βάρος ΝΠΔΔ και πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση με σκοπό όφελος και βλάβη…”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neatv.gr, από η μέχρι τώρα πραγματογνωμοσύνη που έχει γίνει από διαφορετικούς τεχνικούς συμβούλους, προκύπτει -κατά περίπτωση- πως ούτε ο πρώην Δήμαρχος Γαύδου, ούτε ο υπεύθυνος της ταμειακής υπηρεσίας, υπέγραφαν αποδείξεις και εντάλματα. Τελικά, ποιος υπέγραφε στη Γαύδο;

Η πρώτη γραφολογική πραγματογνωμοσύνη -σύμφωνα με έγκυρες πηγές- έδειξε ότι ο άνθρωπος που υπέγραφε ήταν ο πρώην Δήμαρχος Γαύδου.

Η δεύτερη γραφολογική πραγματογνωμοσύνη έδειξε ότι ο άνθρωπος που έβαζε την υπογραφή του ήταν ο υπεύθυνος της ταμειακής υπηρεσίας.

Ωστόσο, ήρθε και τρίτη γραφολογική πραγματογνωμοσύνη, η οποία διατάχθηκε από την Ανακρίτρια και έδειξε πως η υπογραφή δεν ήταν… ούτε του ενός, ούτε του άλλου!

Υπενθυμίζουμε ότι το συνολικό ποσό της υπεξαίρεσης ανέρχεται στις 700.000 ευρώ και η πρώτη δίκη είχε οριστεί για το Μάιο του 2014, αλλά αναβλήθηκε λόγω ασθένειας του υπαλλήλου του Δήμου Γαύδου.

Στις 13 Μαρτίου 2015, η δίκη είχε αναβληθεί και πάλι, αφού ο κατηγορούμενος δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο και μέσω του δικηγόρου του επικαλέστηκε λόγους υγείας.

Η υπεξαίρεση είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Μαρτίου του 2011 από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, με τον πρώην Δήμαρχο Γαύδου να αναφέρει στον τότε Περιφερειάρχη Κρήτης Αθανάσιο Καρούντζο για έλλειμμα 25.000 ευρώ και μεταφορά αυτού του ποσού μέσω e-banking, σε άλλο λογαριασμό.

Οι μετέπειτα έλεγχοι των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έδειξαν ότι το συνολικό ποσό έφτανε τις 730.000 ευρώ και ο Δήμος Γαύδου υπέβαλλε μήνυση κατά του υπαλλήλου του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com