“Τελική φάση Παγκρήτιων Αγώνων Σκακιού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης σχολικού έτους 2021-2022”

12.34

Ο Δήμος Πλατανιά και το Νομικό Πρόσωπο Δ.Δ. του Δήμου, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ ) Χανίων, την Σ.Ε.Ε Φυσικής Αγωγής του ΠΕΚΕΣ Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων , διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία  τους  Παγκρήτιους Σχολικούς Αγώνες επίδειξης Σιμουλτάνε της Τελικής Φάσης Σκακιού, μαθητών-μαθητριών Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων στο “Πολύκεντρο” Πολιτιστικό Κέντρο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά , το Σάββατο 05/03/2022 και ώρα 16:00.

Οι 21 μαθητές που προκρίθηκαν από την Α’ Φάση των Παγκρήτιων αγώνων αγωνίστηκαν  ταυτόχρονα και δια ζώσης με τους: Γιώργο Γκούμα, Διεθνή Μαιτρ (IM) & την  Τόνια Χριστοδουλάκη, Μέλος της Εθνικής ομάδας Γυναικών.

Η εκδήλωση προβλήθηκε διαδικτυακά στο Youtube κανάλι της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της ΔΔΕ Χανίων.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν :

  • Ο Δήμαρχος Πλατανιά Κος Ιωάννης Μαλανδράκης
  • Η Αντιδήμαρχος Πλατανιά και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου

κα Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη -Πλοκαμάκη.

  • Η Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης & Εντεταλμένη Υγείας – Παιδείας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, κα Σοφία Μαλανδράκη -Κρασουδάκη
  • Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κος Εμμανουήλ Καρτσωνάκης
  • Η Συντονίστρια Φυσικής Αγωγής Κρήτης κα Λήδα Ζαμπετάκη.

Οι αγώνες  οι οποίοι είχαν διάρκεια πάνω από δύο ώρες , χαρακτηρίστηκαν από υψηλό επίπεδο δεξιοτεχίας και απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο , ότι παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας , είναι  δυνατή η πραγματοποίηση αθλητικών-εκπαιδευτικών εκδηλώσεων , με την κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας , των φορέων που τους πλαισιώνουν και τη συνδρομή της τεχνολογίας .

Τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας κατά της πανδημίας .

Με την ολοκλήρωση των αγώνων παρασχέθηκε πλούσιο κέρασμα-μπάρμπεκιου δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμμετέχοντες (μαθητές -κηδεμόνες προσκεκλημένους διοργανωτές) , να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους  και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.