Τέλος στη συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου – Θετικοί οι φαρμακοποιοί

17.14

Τέλος στη συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου θέλει να βάλει το Υπουργείο Υγείας και σήμερα ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι δε θα χρειάζεται πρώτα η επίσκεψη στον γιατρό για τη συνταγογράφηση. Το εμβόλιο θα χορηγείται από τα φαρμακεία στους πολίτες και η όλη διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο η υποχρεωτική συνταγογράφηση ενδεχομένως να απέτρεψε αρκετούς που ανήκουν στην Τρίτη ηλικία ή σε ευπαθείς ομάδες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους κατά της γρίπης και για αυτό φέτος καταγράφονται χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου και πρόεδρο των φαρμακοποιών στα Χανιά, πρέπει να γίνουν αρκετές αλλαγές στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ για να μπορεί να προμηθεύεται ο πολίτης το αντιγριπικό εμβόλιο από τα φαρμακεία για να μην παρουσιαστεί το φαινόμενο των πολλαπλών επισκέψεων από το ίδιο άτομο.

Θυμίζουμε ότι το αντιγριπικό εμβόλιο συστήνεται στα άτομα άνω των 60 ετών και στα βρέφη άνω των 6 μηνών, στις έγκυες γυναίκες και θηλάζουσες, στα άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία, στους υγειονομικούς, τους χρόνια πάσχοντες και τους φροντιστές τους αλλά και σε άλλες κατηγορίες ασθενών.