Τέλος στο μυστήριο με την 49χρονη και την πιθανότητα νεκροφάνειας – Τι υποστηρίζουν όλοι οι ιατροδικαστές: “Δεν θα μπορούσε να φωνάζει, ήταν νεκρή”

20.02
 
Μέγεθος κειμένουΤέλος στο μυστήριο με την 49χρονη και την πιθανότητα νεκροφάνειας – Τι υποστηρίζουν όλοι οι ιατροδικαστές: `Δεν θα μπορούσε να φωνάζει, ήταν νεκρή`
 
Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε νεκροψία στο πτώμα της 49χρονης γυναίκας από 5 ιατροδικαστές, δύο από την οικογένεια, έναν της Πολιτείας και δύο του Ιατρικού Διαβαλκανικού, από όπου εκδόθηκε το πιστοποιητικό θανάτου.
Click for more:Γιατί υπάρχει το φαινόμενο της νεκροφάνειας; Δείτε όλα τα συμπτώματα
Ένας εκ των ιατροδικαστών της οικογένειας, ο Ματθαίος Τσούγκας μιλώντας τηλεφωνικά στο NewsIt απέκλεισε κάθε πιθανότητα η γυναίκα να θάφτηκε ζωντανή και να μίλησε μέσα από το φέρετρο ή να κουνήθηκε. 
 
Όπως σημειώνει ο κ. Τσούγκας "δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο ένα εκατομμύριο να υπήρξε νεκροφάνεια. Δεν θα μπορούσε ένας άνθρωπος που έχει θαφτεί και έχει βαμβάκι στο στόμα, να μπορεί να μιλήσει και να φωνάζει. Επισημαίνει μάλιστα πως δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση ασφυξία, κάτι για το οποίο συμφωνούν όλοι οι ιατροδικαστές. 
 

 
Νωρίτερα, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει ιατρικό ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρεται ότι στις 25/9/2014 και ώρα 6.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό γιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ.Δ.Ζ., η οποία ήταν σε τελικό στάδιο καρκίνου. Ο θάνατος διαπιστώθηκε με κλινική εξέταση και επιβεβαιώθηκε από το ηλεκτροκαρδιογράφημα. "Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ως άνω ασθενούς" καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.
 
Στην ίδια γραμμή και η διευθύντρια του ΕΚΑΒ, η οποία επίσης μιλώντας στο Newsit  είπε ότι το ασθενοφόρο έφτασε στο νεκροταφείο από την Περαία λίγα λεπτά μετά την κλήση που δέχτηκε το 100 όπου καταγγέλθηκε ότι ακούγονται φωνές από τον τάφο που καλούσαν βοήθεια.
 
"Όταν έφτασε το ασθενοφόρο δεν είχε καν ολοκληρωθεί η ταφή, ο νεκροθάφτης έριχνε ακόμη τα χώματα. Αφού έγινε η εκταφή, έγινε καρδιογράφημα και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είναι νεκρή. 
Σε λίγη ώρα έφτασα και εγώ και είδα ότι το πτώμα ήταν σε νεκρική ακαμψία.
Η νεκρική ακαμψία δεν μπορεί να επέλθει σε 10 λεπτά. Δεν είναι δυνατόν πριν από λίγη ώρα να φώναζε βοήθεια και εμείς να τη βρίσκουμε σε νεκρική ακαμψία. Τα μάτια της νεκρής ήταν ανοιχτά αλλά γι' αυτό μπορεί να δώσει εξήγηση ο ιατροδικαστής. Για το στόμα της δεν μπορώ να πω ότι ήταν ανοιχτό, ήταν χαλαρό" πρόσθεσε η κ. Ματσικούδη.
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ 
newsit.gr