ΒΙΝΤΕΟ: 6 Οκτωβρίου: Στους δρόμους τα περήφανα γηρατειά – Απανωτά τα «χτυπήματα»

12.17

   
"Χτυπήματα κάτω από τη μέση" δέχονται εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι σε όλη την χώρα που μήνα με τον μήνα βλέπουν τοεισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά.
 
Οι συνταξιούχοι της Κρήτης -που συνεδρίασαν το πρωί στο Ρέθυμνο- προετοιμάζουν την ηχηρή απάντηση που θα στείλουν στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Κατρούγκαλο, με την νέα παγκρήτια κινητοποίηση που οργανώνουν στις 6 Οκτωβρίου στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.
 
Μάλιστα κατά διάρκεια του Οκτωβρίου προγραμματίζονται αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε άλλες 8 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

 
Ένα ποτάμι οργισμένων συνταξιούχων θα «κατακλύσει» στις 6 Οκτωβρίου την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, καθώς είναι η ημέρα της παγκρήτιας κινητοποίησης των συνταξιούχων, που θα ενώσουν την φωνή τους με τους εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας, που την ίδια ημέρα προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
 
Η περικοπή στις επικουρικές, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η αυξημένη παρακράτηση εισφορών και πολλές άλλες «πληγές», σε συνδυασμό με την παρακράτηση των αναδρομικών που θα ξεκινήσει από τις αρχές του επόμενου μήνα, έχουν οδηγήσει σε πλήρη αδιέξοδο και τον 80χρονο Μιχάλη Βιδάκη από το Ηράκλειο, ο οποίος σαράντα χρόνια εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας για να μην μπορεί σήμερα να ζήσει με αξιοπρέπεια, όπως λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα της «Ν.Τ.».
 
Τα περήφανα γηρατειά που δέχονται απανωτά «χτυπήματα» κάτω από τη μέση με τις πολλαπλές περικοπές των εισοδημάτων τους, προετοιμάζουν την ηχηρή απάντηση που θα στείλουν στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Οι τελευταίες λεπτομέρειες καθορίστηκαν το πρωί στην σύσκεψη όλων των διοικήσεων των συνταξιουχικών σωματείων της Κρήτης, που έγινε στο Ρέθυμνο.
 
Ο αγώνας των συνταξιούχων θα είναι συνεχής, καθώς πέρα από την συγκέντρωση στην Κρήτη, προγραμματίζονται αντίστοιχες συγκεντρώσεις στη διάρκεια του Οκτωβρίου σε άλλες 8 μεγαλουπόλεις της χώρας.