ΒΙΝΤΕΟ: 930.000 ήρθαν αεροπορικώς στα Χανιά το 2014 – Βραβεύτηκε από τους ξενοδόχους φέτος ο Γ. Δημόπουλος και η Π.Υ Χανίων

21.05

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για το 2015 εμφανίστηκαν οι ξενοδόχοι των Χανίων για την φετινή τουριστική σεζόν. Αν και οι κρατήσεις μέχρι στιγμής είναι πολύ ικανοποιητικές υπογράμμισαν ότι οι ξένοι επισκέπτες παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας καθώς ασχολούνται πολύ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο το 2014 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια από τις χρονιές ρεκόρ, αφού στο αεροδρόμιο Γιάννης Δασκαλογιάννης, έφτασαν 930.000 επισκέπτες. Το 55% ήταν Σκανδιναβοί.
 
Στα Χανιά υπάρχουν περίπου 400 ξενοδοχεία με 22.400 δωμάτια. Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου πραγματοποιήθηκε η 4η ετήσια γενική συνέλευση τους για να συζητηθούν τα πεπραγμένα αλλά και οι νέοι στόχοι. Σε ερώτηση για το αν μπορούν οι ξενοδόχοι να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενη αύξηση της φορολογίας από τη νέα κυβέρνηση, απάντησε.
 
Μετά τον ΕΟΤ και την αστυνομία που βραβεύτηκαν πέρυσι, σειρά είχε φέτος η πυροσβεστική υπηρεσία  αλλά και ένας ξενοδόχος που 54 χρόνια τώρα ασχολείται με τον τουρισμό. Βραβεύτηκαν οι διοικητές των πυροσβεστικών σταθμών των Χανίων, του Αποκόρωνα και της Κισάμου αλλά και ο ξενοδόχος και τουριστικός πράκτορας Γιώργος Δημόπουλος.
 
Όταν γύρισε στα Χανιά από τις σπουδές του, δεν υπήρχε τίποτα οργανωμένο για τον τουρισμό ενώ υπογραμμίζει ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες πρέπει να αλλάξουν για να κρατήσουν τους τουρίστες που κάθε χρόνο επιλέγουν τα Χανιά για τις διακοπές τους.