ΒΙΝΤΕΟ: Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 60χρονου Δανού στα Λευκά ορη.

17.18

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17.10

Καλά στην υγεία του είναι ο 60χρονος Δανός ο οποίος πριν από λίγο επικοινώνησε με το 112 τη γραμμή βοήθειας και ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε ένα  καφενείο στις βρύσες.

Δειτε τι δήλωσε στην ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης και στη Μαρίνα Γιακουμάκη 

 13.10

Εδω και μια ωρα στις έρευνα συμμετέχει ελικόπτερο Augusta bell του στρατού και ομάδα εθελοντών του ερυθρου Σταύρου

11.20

Εως τις 03.00 μετά τα μεσάνυχτα έψαχναν οι ομάδες διάσωσης στην περιοχή Κάστρο των Λευκών ορέων για τον εντοπισμό του 60χρονου Δανού ο οποίος είχε πάει για ορειβασία αλλά έχασε τον προσανατολισμό του στην περιοχή. Με το πρώτο φως της ημέρας δύο ομάδες, μία από τα Ασκύφου και μία από την Ιμβρο Σφακίων ξεκίνησαν και πάλι τις έρευνες σε υψόμετρο 1600 μέτρων και πάνω ενώ μία τρίτη ψάχνει σε πιο χαμηλό υψόμετρο.

Η σύζυγος του, η οποία ήρθε εσπευσμένα από την Αθήνα και βρίσκεται στην περιοχή των Σφακίων, είπε στις αρχές ότι ο 60χρονος έφυγε την περασμένη Τετάρτη με το λεωφορείο από τα Χανιά για την περιοχή του Ομαλού και την ίδια μέρα πήρε το μονοπάτι Ε4 με προορισμό τα Ασκύφου. Το πλάνο του ήταν να κάνει τη διαδρομή σε 12 ώρες όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζε.

Χθες πήρε τη σύζυγο του τηλέφωνο και της είπε πως είχε χαθεί στην περιοχή του Κάστρου . Της είπε επίσης πως κατά τη διάρκεια της διαδρομής έσπασαν οι αρβύλες που φορούσε και αναγκάστηκε να συνεχίσει με κάποιες παντόφλες που είχε μαζί του. Κάποια στιγμή η κούραση τον κατέβαλε και αναγκάστηκε να αφήσει το σακίδιο που είχε μαζί του αλλά και το νερό του και συνέχισε χωρίς αυτά. Όταν όμως δίψασε γύρισε να τα πάρει αλλά δεν μπορούσε να τα βρεί.

Ανήσυχη η σύζυγός του ειδοποίησε την Ευρωπαική Γραμμή έκτακτης ανάγκης 112 και αμέσως ενημέρωθηκε η πυροσβεστική και ξεκίνησαν οι έρευνες. Σύμφωνα με όσα είπε η σύζυγός του στις αρχές, πρόκειται για έναν έμπειρο ορειβάτη και η συγκεκριμένη διαδρομή των λευκών ορέων ήταν η μόνη που δεν είχε διασχίσει και το ήθελε πολύ.

Είπε επίσης πως ο σύζυγος της έχει μαζί του πυξίδα και ειδικό φορτιστή για την μπαταρία του κινητού του, αλλά οι προσπάθειες να τον εντοπίσουν στο τηλέφωνο από χθες το απόγευμα τόσο οι αρχές όσο και η ίδια είναι άκαρπες. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία έπεσε κάτι που ανησυχεί τους διασώστες οι οποίοι επιχειρούν στην περιοχή.

Ευτυχία Πενταράκη