ΒΙΝΤΕΟ – Αλ. Τσίπρας: Η Κρήτη θα κάνει την έκπληξη στην κάλπη

18.10

Ετσι έκλεισε την ομιλία του στο Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου .

“Τη Δευτέρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει, πρέπει να έχει και θα έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Με τη δική σας στήριξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Δευτέρα για να εγγυηθεί τη σταθερή και ασφαλή πορεία της Ελλάδας προς το αύριο. Ολοι μαζί θα βαδίσουμε το δρόμο της ελπίδας και της αλλαγής”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Δήλωσε “υπερήφανος” που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια του Ηρακλείου, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι το νησί θα “ψηφίσει και πάλι ΣΥΡΙΖΑ”.

“Aισθάνομαι τιμή και περηφάνια για την υποψηφιότητά μου ως βουλευτής στο νομό σας. Γιατί θα συμμετέχω στη ζωή σας. Η συγκλονιστική σας παρουσία σηματοδοτεί ότι οι εκλογές δεν είναι ντέρμπυ, αλλά μια μεγάλη νίκη του λαού. Η σπατάλη της ψήφου διασώζει όλο αυτό το παλιό καθεστώς. Η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ”, πρόσθεσε.

“Στις 20 του Σεπτέμβρη τελειώνουμε με το Χθες και προχωράμε μπροστά. Το πείσμα της Κρήτης, το πείσμα των νέων ανθρώπων, ζητάμε να κάνει τη διαφορά στη κάλπη την Κυριακή”, είπε, ενώ κατήγγειλε ότι ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει από το λαό να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια του κυρίου Σαμαρά,  το πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά, τις δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά.  Εάν επικρατήσει, προειδοποίησε, θα επαναφέρει το καθεστώς της διαπλοκής και της χρεοκοπίας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορές και σε τοπικά ζητήματα, όπως ο ΒΟΑΚ, το αεροδρόμιο Καστελλίου και τη δημόσια υγεία στο νησί΄.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον Άγιο Νικόλαο, όπου, μιλώντας σε συγκεντρωμένους τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ματώσαμε προκειμένου να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει, γιατί ήταν η υπόσχεση που δώσαμε και την τηρήσαμε μέχρι τέλους. Είμαι απολύτως σίγουρος πως ο Ελληνικός λαός για μια ακόμη φορά θα διαψεύσει τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων που προδιαγράφουν ένα ντέρμπι. Ποιος πρέπει να κυβερνά τον τόπο το παλιό από το παλιό ή μια κυβέρνηση που θα δίνει μάχες; Μια κυβέρνηση που θα ξεσκεπάσει τη λίστα Λαγκάρντ ή αυτούς που θα την κουκουλώσουν. Θέλω να σας ζητήσω τούτη αυτή φορά όχι να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά να δώσετε τη δυνατότητα να συνεχιστεί αυτή η πρώτη ευκαιρία. Διότι δεν είχαμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε και να υλοποιήσουμε το έργο μας», σημείωσε.

«Από την πρώτη στιγμή κάποιοι είχαν σχεδιάσει την πρώτη προσπάθεια της Αριστεράς να κυβερνήσει τον τόπο, να είναι μια μικρή παρένθεση. Είχαν σχεδιάσει την χρηματοπιστωτική ασφυξία, αλλά και την μεγάλη παγίδα της 12ης Ιουλίου, την παγίδα αποπομπής της χώρας από το ευρώ. Ματώσαμε προκειμένου να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει, γιατί ήταν η υπόσχεση που δώσαμε και την τηρήσαμε μέχρι τέλους. Τώρα, ζητάμε τη συνέχεια να μη μείνει μετέωρη αυτή η προσπάθεια μας. Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας, συνέχισε, παραμένουν μεγάλες και δύσκολες με εμπειρία και αποφασιστικότητα και με τη στήριξη του λαού μας θα δώσαμε και αυτές τις μάχες. Σταθήκαμε όρθιοι στις πιο δύσκολες στιγμές. Και εκείνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ακόμη και αν κάποιοι σε ρίξουν κάτω να σηκωθείς και να παλεύεις να μην το βάλεις κάτω και αυτό είναι το μήνυμα που δίνει ο Ελληνικός Λαός», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε δε ως γούρι το να περνάει προεκλογικά από τον Αγιο Νικόλαο.