ΒΙΝΤΕΟ: Απετράπη απόδραση βαρυποινίτη από φυλακές των Χανίων

14.16

Κομμένα κάγκελα, εργαλεία και μία σκάλα καλά κρυμμένη είναι τα στοιχεία που εντόπισαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του καταστήματος κράτησης Κρήτη 1 στην Αγυιά στα Χανιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες κάποιος κρατούμενος προσπάθησε να αποδράσει έχοντας σχεδιάσει βήμα προς βήμα τις κινήσεις του.

Αρχικά οι φύλακες εντόπισαν ένα  δέμα με εργαλεία το οποίο τους κίνησε τις υποψίες και στη συνέχεια ξεκίνησαν την έρευνα στους χώρους του καταστήματος. Τότε βρήκαν και τα κομμένα κάγκελα από παράθυρο κελιού το οποίο οδηγεί σε κενό χώρο της φυλακής.

Έτσι την Τετάρτη χτύπησε συναγερμός για να εντοπιστεί ο ή υπαίτιοι της απόπειρας απόδρασης από το σωφρονιστικό κατάστημα υψίστης ασφαλείας. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και μια σκάλα καλά κρυμμένη αλλά ίσως το σχέδιο να πάγωσε στο διπλό τοιχίο και το ύψος της περιμέτρου της φυλακής.

Για το περιστατικό θεωρείται υπαίτιος ένας βαρυποινίτης Αλβανικής υπηκοότητας ο οποίος κρατείται στο πειθαρχείο της φυλακής με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να συνεχίζουν τις έρευνες για να βρουν αν υπάρχουν και άλλοι συνεργοί στην απόδραση εντός και εκτός φυλακής. Γι’ αυτό ζητήθηκε και η συνδρομή της ομάδας ειδικών αποστολών Κρήτης.

Τον τρόπο με τον οποίο έκαναν τους ελέγχους καταγγέλλουν κρατούμενοι οι οποίοι επικοινώνησαν με τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης τονίζονταν ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι τους καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα χαρακτηρίζοντας την εξευτελιστική.  
 
Η συμπεριφορά αυτή απέναντι τους προκάλεσε την οργή των κρατουμένων οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι προχώρησαν σε στάση διαμαρτυρίας.
 
Η προανάκριση για το περιστατικό συνεχίζεται.
 
Ευαγγελία Ξηρουχάκη