ΒΙΝΤΕΟ: Απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη η υποψηφιότητα Γεωργιάδη – 3 οι υποψήφιοι για το «γαλάζιο θόκο»

18.36

Απέρριψε ως εκπρόσθεσμη η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ την υποψηφιότητα του Αδωνι Γεωργιάδη για την ηγεσία της ΝΔ, τηρώντας αυστηρά τον κανονισμό. Όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, που προσήλθε τρέχοντας στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, η υποψηφιότητα υποβλήθηκε με καθυστέρηση οκτώ λεπτών.

Λίγη ώρα αφ’ ότου έγινε γνωστό ότι η υποψηφιότητα απερρίφθη, ο κ. Γεωργιάδης έφτασε στα γραφεία του κόμματος, στη Συγγρού, και δήλωσε ότι θα υποβάλει ένσταση.

Μάλιστα ανέφερε πως δεν καταλαβαίνει ηιατί ελήφθη η αποφαση αυτή, από τη στιγμή που δεν υπήρχε αντίρρηση από την πλευρά των ανθυποψηφίων του.

«Δεν πιστεύω ότι θα ισχύσει η απόφαση. Αν ισχύσει αυτοί που θα τη λάβουν, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη» δήλωσε.

Σε tweet του ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως ενημερώθηκε από τα δελτία ειδήσεων για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του και πως λυπάται για την εξέλιξη αυτή.

Διαφωνούν οι τρεις

Τη διαφωνία τους με την απόφαση της ΚΕΦΕ να απορρίψει την υποψηφιότητα Γεωργιάδη εξέφρασαν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μάλιστα, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Σ.Κορομάντζος, διέκοψε την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Επίσης, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι «κακώς κόπηκε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όλοι έπρεπε να είναι στη μάχη».

Τη διαφωνία του εξέφρασε με tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν συμφωνώ με την απόρριψη της υποψηφιότητας Γεωργιάδη… Υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ…».


Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία αναφέρει: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

  • κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο του Ιωάννη
  • κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
  • κ. Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη του Γεωργίου

» Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο ‘Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας’, αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

» Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της».

Newsroom ΔΟΛ