ΒΙΝΤΕΟ: «Αργοπεθαίνει» ο Ευληγιάς – Εικόνες ντροπής μέσα στο δάσος

15.07

Eικόνα ντροπής και απόλυτης παρακμής, παρουσιάζει σήμερα το δάσος του Ευληγιά στο Ρέθυμνο, που είναι ένας επίγειος παράδεισος σε απόσταση λίγων μόλις χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

 

Αδιάψευστος μάρτυρας είναι ο φακός της “Ν.Τ.” που κατέγραψε ξερά χόρτα και κλαδιά, σκουπίδια, αλλά και τις διαλυμένες δημόσιες τουαλέτες που υπάρχουν μέσα στο δάσος…

 

Μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχει αλλάξει η εικόνα, απαντά η δημοτική αρχή.

 

Αναλυτικότερα, διαλυμένα καλαθάκια απορριμμάτων, σκουπίδια, ξερά χόρτα και σπασμένα κλαδιά. Πρόκειται για εικόνα απόλυτης παρακμής και εγκατάλειψης. Όλα αυτά μπορεί να τα “θαυμάσει” κανείς εάν επισκεφθεί το δάσος του Ευληγιά στο Ρέθυμνο.

 

Οι εικόνες που κατέγραψε η “Νέα Τηλεόραση” όχι μόνο δεν τιμούν κανένα, αλλά δεν αρμόζουν και στο προφίλ μιας τουριστικής πόλης. Τα πανύψηλα πεύκα έχουν πλέον “αρρωστήσει” και αργοπεθαίνουν, ενώ τα σπασμένα κλαδιά τους βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στο δάσος. Μία σπίθα, λένε οι

κάτοικοι, είναι αρκετή για να καταστραφεί ο μοναδικός πνεύμονας ζωής του Ρεθύμνου.

 

Αποκαρδιωτική η εικόνα και στην παιδική χαρά. Έχει πλέον απομείνει ένα μόνο όργανο. Η ξύλινη περίφραξη έχει και αυτή παραδοθεί στο έλεος του Θεού και των βανδάλων, ενώ αποτελεί παγίδα τραυματισμού για τον επισκέπτη. Όσο για τα σκουπίδια, έχουν και αυτά ξεχωριστή θέση στον επίγειο παράδεισο?

 

Για τις δημόσιες τουαλέτες όμως, δεν υπάρχουν ούτε λόγια για να περιγράψει κανείς την εικόνα, αφού απλά αποτελούν εστία μόλυνσης.

 

Το δάσος του Ευληγιά ή τα Πευκάκια όπως ονομάζεται, απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για μικρές αποδράσεις στη φύση χωρίς τη χρήση μεταφορικού μέσου. Δυστυχώς όμως στις μέρες μας έχει μετατραπεί σε σημείο συνάντησης περιθωριακών και εξαρτημένων ατόμων?.