ΒΙΝΤΕΟ: Χιλιάδες κυνηγοί αναζητούν τον θησαυρό των «Γκουσγκούνηδων». Φέτος τον βρήκαν οι “Ανιχνευτές”

13.19

Με σύμμαχο τον καλό καιρό χιλιάδες “κυνηγοί” ξεχύθηκαν από νωρίς το πρωί στους δρόμους του Ρεθύμνου αναζητώντας τον θησαυρό που φέτος έκρυψε η ομάδα των “Γκουσγκούνηδων”.

Νικήτρια ομάδα του Κυνηγιού, αναδείχθηκαν οι “Ανιχνευτές”.

Το κυνήγι -που μετρά ήδη 27 χρόνια ζωής- φέτος προσέλκυσε 42 ομάδες με πάνω από 3.000 ενεργούς συμμετέχοντες.

Έβαλαν φτερά στα πόδια τους και καύσιμα στα οχήματά τους ψάχνοντας να βρουν τον άξιο συνεχιστή του Τζον Πάλας? Ο λόγος για τους χιλιάδες “κυνηγούς” του Ρεθύμνου που από νωρίς το πρωί οργώνουν την πόλη αναζητώντας τον καλά κρυμμένο θησαυρό των “Γκουσγκούνηδων”.

 

Φέτος το ενδιαφέρον τους μονοπώλησε η άτακτη ζωή του ξενιτεμένου Ρεθυμνιώτη Τζον Πάλας ή Γιάννη Παλαμαριδάκη. Ο Τζον λοιπόν, έπειτα από μια πολυτάραχη ζωή ανά την υφήλιο, επέστρεψε στο Ρέθυμνο, όπου διαπίστωσε πως όλες οι παλιές του αγάπες είχαν και από ένα παιδί. Δυστυχώς όμως, ο Τζον μας άφησε χρόνους χθες. Οι κυνηγοί τον έκλαψαν, όμως από το πρωί άρχισαν να αναζητούν τον άξιο συνεχιστή του.

 

Σαράντα δύο είναι οι ομάδες που τρέχουν πάνω – κάτω, ανάμεσά τους και κυνηγοί από κούνια, όπως ο Δημήτρης Καψαλάκης. Στα αρχηγεία των ομάδων, όλοι προσπαθούν να λύσουν τον ένα γρίφο μετά τον άλλο με τη βοήθεια βιβλίων αλλά και του διαδικτύου, ενώ αμέσως μετά τρέχουν με την ψυχή στο στόμα στο δημαρχείο που είναι η βάση των “Γκουσγκούνηδων”.

 

Το κυνήγι του θησαυρού, που μετρά ήδη 27 χρόνια ζωής στο Ρέθυμνο, είναι ένα ιδιαίτερα πνευματικό παιχνίδι που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ολόκληρης της πόλης. Οι κυνηγοί προετοιμάζονται μήνες νωρίτερα, ακονίζουν το μυαλό τους, φρεσκάρουν τις γνώσεις τους και δεν σταματούν στιγμή να “ξεσκονίζουν” τα βιβλία που αφορούν κυρίως στην τοπική ιστορία και στην παράδοση του Ρεθύμνου.