ΒΙΝΤΕΟ: Χωρίς σύριγγες απέμεινε το νοσοκομείο Ρεθύμνου

10.51

Χωρίς σύριγγες θα απομείνει από αύριο το πρωί το νοσοκομείο Ρεθύμνου, εάν στο μεταξύ δεν γίνει νέα δώρεα από κάποιο πολίτη, όπως δήλωσε σήμερα ο διοικητής του ιδρύματος, Νίκος Ξυπολυτάς.

Η έλλειψη υγειονομικού υλικού είναι σύνηθες φαινόμενο στο νοσοκομείο, ενώ οι ανάγκες το τελευταίο τρίμηνο καλύπτονται από τις δωρεές που κάνουν οι ρεθυμνιώτες.

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί και η σημερινή “γενναία” δωρεά υγειονομικού υλικού από το σύλλογο ξενοδόχων Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, χωρίς σύριγγες έχει απομείνει πλέον το νοσοκομείο Ρεθύμνου, με τα αποθέματα που υπάρχουν στις αποθήκες του, να επαρκούν οριακά για να καλυφθούν οι σημερινές ανάγκες.

Από αύριο, όπως δηλώνει ο διοικητής και αν δεν υπάρξει στο μεταξύ νέα δωρεά, οι ασθενείς θα πρέπει να κάνουν μια στάση στα φαρμακεία για αγορά υγειονομικού υλικού πριν περάσουν το κατώφλι του ιδρύματος.

Οι ελλείψεις στο δημόσιο νοσοκομείο του νομού παραμένουν τραγικές. Πέρα από τις σύριγγες, οριακά επαρκούν και οι φλεβοκαθετήρες. Το πρωί μέλη του συλλόγου ξενοδόχων προσέφεραν στο ίδρυμα μεγάλες ποσότητες υγειονομικού υλικού στη μνήμη του συναδέλφου τους Τάσου Μαγιάφα.

Υποσέντονα, γάζες, φόρμες χειρουργείων, γύψος και άλλο υγειονομικό υλικό που χρησιμοποιείται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, βρίσκονταν στα κιβώτια που παρέδωσαν στο Νίκο Ξυπολυτά τα μέλη του συλλόγου ξενοδόχων.

Το τελευταίο τρίμηνο το νοσοκομείο λειτουργεί αξιοπρεπώς χάρη στην ευαισθησία και τις δωρεές των ρεθυμνιωτών, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η αγορά από ξενοδόχου του Ρεθύμνου νέου πλυντηρίου για τον καθαρισμό και την απολύμανση των χειρουργικών εργαλείων.