ΒΙΝΤΕΟ:Δεν έγινε δεκτό το αίτημα διακανονισμού από τη ΔΕΗ. Κίνδυνος διακοπής της υδροδότησης από τον ΟΑΚ

09.29

Η ΔΕΗ δεν έκανε τελικά δεκτό το αίτημα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και πλέον τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η λειτουργία όλων των αντλιοστασίων, που σημαίνει τη διακοπή της υδροδότησης λόγω της παύσης λειτουργίας των αντλιοστασίων.

Πριν από λίγες ημέρες, η ΔΕΗ είχε διακόψει την ηλεκτροδότηση στον ΟΑΚ (δείτε εδώ) για την οφειλή των 3.662.321 ευρώ.

eggrafo_oakΣύμφωνα με σχετικό έγγραφο που απέστειλε η ΔΕΗ στον ΟΑΚ και σας παρουσιάζει η Νέα Τηλεόραση Κρήτης, αναφέρεται ότι “… το αίτημά σας για ρύθμιση της οφειλής σας, σε 120 ή 70 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, χωρίς την άμεση καταβολή του 10%ως προκαταβολή και την προσκόμιση ασφαλών εγγυήσεων, δε δύναται να γίνει αποδεκτό”.

Μάλιστα, η ΔΕΗ καλεί τον ΟΑΚ (i) να καταβάλλει το 10% της οφειλής και το υπόλοιπο σε 36 δόσεις ή (ii) να καταβάλλει το 10% της οφειλής και το υπόλοιπο σε 100 δόσεις, παρέχοντας όμως ασφαλείς εγγυήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΟΑΚ έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, ζητώντας του να καταβληθούν άμεσα στον Οργανισμό όσα του οφείλονται από την Πολιτεία, προκειμένου να ανταπεξέλθει στη συγκεκριμένη υποχρέωση, αλλιώς του επισημαίνουν ότι η ΔΕΗ έχει ήδη προβεί στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης προγραμματισμένων διακοπών σε αντλιοστάσια και εγκαταστάσεις.

Ειδικότερα, η ΔΕΗ προγραμματίζει διακοπή της ηλεκτροδότησης ως εξής:

  • 19 Οκτωβρίου: Από 10 π.μ. έως 1 μ.μ.
  • 26 Οκτωβρίου: Από 10 π.μ. έως 4 μ.μ.
  • 2 Νοεμβρίου: Από 10 π.μ. έως 7 μ.μ.
  • 9 Νοεμβρίου: Από 10 π.μ. έως 10 μ.μ.
  • 16 Νοεμβρίου: Από 10 π.μ. έως μεσάνυχτα

Από τις 23 Νοεμβρίου, εάν κατά τη διάρκεια των προειδοποιητικών και προγραμματισμένων διακοπών, δεν έχει ανταποκριθεί ο ΟΑΚ στις υποχρεώσεις του, η απενεργοποίηση των μετρητών των παροχών του θα είναι συνεχής.

Τέλος, η ΔΕΗ καταλήγει ότι κατά την εφαρμογή του προγράμματος διακοπών ρεύματος, θα πρέπει ο ΟΑΚ να μεριμνήσει για την αποφυγή ζημιών και ατυχημάτων, κάτι το οποίο άλλωστε είναι ευθύνη του ίδιου του Οργανισμού.