[ΒΙΝΤΕΟ] Δημ. Κουτσούμπας: Δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος. Εκλογές την 1η Φερβουαρίου.

15.46
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στην ομιλία του στα Χανιά, κάλεσε τους πολίτες να μην εγκλωβιστούν στην «σικέ», όπως την χαρακτήρισε, αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και «να μην υποταχτούν στα ξένα προς τα δικά τους συμφέροντα της αστικής τάξης, των μονοπωλίων».
Γιατί όπως τόνισε, «είναι εντελώς ξένα προς τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, εάν κουρευτεί – όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – ή αν επιμηκυνθεί – όπως λέει η ΝΔ – το χρέος, εάν ακολουθηθεί επεκτατική πολιτική ή αν ακολουθηθεί πιο περιοριστική πολιτική που λένε οι μεν και οι δε».
Σύμφωνα με τον κ Κουτσούμπα, η επιλογή που προβάλλουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στο δρόμο που επιβάλλει η ΕΕ, η ευρωζώνη, το μονοπωλιακό κεφάλαιο, οι οργανισμοί τους και οι τραπεζίτες τους, κάτι που όπως τόνισε, « για το λαό σημαίνει ότι, τα μνημονιακά μέτρα θα μείνουν ως έχουν, οι εφαρμοστικοί αντιλαϊκοί νόμοι, , θα εξακολουθούν να ισχύουν με όποιον κι αν κρατάει το τιμόνι της κυβέρνησης».
Το μήνυμα που στέλνει το ΚΚΕ και από την Κρήτη από τα Χανιά, είναι ότι ο λαός μας πρέπει άμεσα να παρέμβει στις εξελίξεις για να ανακουφιστεί, για να βάλει τέρμα σε αυτή την κατάσταση, με τους αγώνες του με την λαϊκή συμμαχία του και βεβαίως η επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές να ξημερώσει με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ» κατέληξε.
Παράλληλα επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς όπως ανέφερε η εκλογή ή όχι του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα λύσει κανένα λαϊκό πρόβλημα.
«Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα φαίνεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές. Αυτό βλέπουμε μέχρι σήμερα. Μένει να περιμένουμε», είπε ο κ. Κουτσούμπας.
«Το πρόβλημα είναι ότι δεν λύνεται τίποτε για το λαό, αφού πρόκειται για ένα θεσμό που υλοποιεί τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές και βάζει την τζίφρα του σε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους. Γι' αυτό άλλωστε και το ΚΚΕ δεν ψηφίζει κανέναν τους για πρόεδρο, είτε είναι ο Δήμας, είτε άλλος, δεν αφορά το πρόσωπο. Το ζήτημα είναι τι επιλογές πρέπει να κάνει ο λαός μας σε ερχόμενες εκλογές», είπε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ