ΒΙΝΤΕΟ:Δημόσια Βιβλιοθήκη – Ξεκίνησε η μεταφορά των βιβλίων στον σύγχρονο ναό της γνώσης…

16.14

 
Μία νέα σελίδα ανοίγεται τώρα για τη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη του Ρεθύμνου, καθώς μετά από 20 και πλέον χρόνια, το νέο ιδιόκτητο κτίριο στο οποίο θα μεταστεγαστεί ο πνευματικός πλούτους του νομού, έχει ήδη αρχίσει να αποκτά ζωή.
 
Από τα τέλη του καλοκαιριού δεκάδες εθελοντές, ανάμεσά τους και στρατιώτες από την μονάδα του Ρεθύμνου, έχουν ξεκινήσει να μεταφέρουν σταδιακά τα χιλιάδες βιβλία που βρίσκονται στοιβαγμένα στις αποθήκες της βιβλιοθήκης.
 
Η βιβλιοθήκη του Ρεθύμνου είναι η μοναδική δημόσια στην Κρήτη και μέχρι στιγμής υπερβαίνει τους 200 χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

 
Ο πολύτιμος πλούτος που διαθέτει το Ρέθυμνο, χρόνια τώρα είναι στοιβαγμένος -κάτω από άθλιες συνθήκες- σε μία υγρή αποθήκη. Ο λόγος για τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων της δημοσίας κεντρικής βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, η οποία είναι η μοναδική δημόσια στην Κρήτη και μία από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά.
 
Τα βιβλία από την αποθήκη της βιβλιοθήκης έχουν αρχίσει τους τελευταίους μήνες να μπαίνουν σε μικρές και μεγάλες χαρτόκουτες και με την πολύτιμη βοήθεια δεκάδων εθελοντών, ακόμα και στρατιωτών από την μονάδα του Ρεθύμνου, να μεταφέρονται σταδιακά στο νέο τους «σπίτι» που δεσπόζει επιβλητικά στην περιοχή του Κουμπέ και το οποίο μπορεί να τους προσφέρει κατάλληλες συνθήκες για να «ζήσουν».
 
Αρχικά η θέση τους είναι στο υπόγειο του κτιρίου, ενώ μετά από τις απαραίτητες ενέργειες, θα τοποθετηθούν στις ειδικά διαμορφωμένες προθήκες, αλλά και στα ράφια της βιβλιοθήκης.
 
Ωστόσο, αυτό που εκκρεμεί ακόμα είναι η προμήθεια κυλιόμενων ραφιών, δεδομένου ότι ο διαγωνισμός απέβη άγονος.
 
Η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Ρεθύμνου διαθέτει πάνω από 200 χιλιάδες τίτλους βίβλων που κυρίως αφορούν στην ιστορία της Κρήτης, ενώ μέχρι να ανοίξει τις πύλες του το νέο κτίριο στον Κουμπέ, η βιβλιοθήκη λειτουργεί κανονικά στην παλιά της στέγη, στην Αγία Βαρβάρα.