ΒΙΝΤΕΟ:Δωρεά – ανάσα του I.F.G. στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου

13.50

 
Θέλοντας να καλύψει τα μεγάλα κενά και την απουσία του κράτους στις δημόσιες δομές υγείας, το ίδρυμα International Foundation for Greece (IFG), προχώρησε σε μία μεγάλη δωρεά – ανάσα προς την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου.
 
Καθοριστικό ρόλο στην αγορά νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, έπαιξε η διεθνούς φήμης ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας και Πρέσβης Καλής Θελήσεως του Ιδρύματος, Σοφία Κοκοσαλάκη.
 
Το πρωί η πρόεδρος του ιδρύματος, Ασπασία Λεβέντη παρέδωσε στην διευθύντρια της παιδιατρικής τον νέο εξοπλισμό της κλινικής και των παιδιατρικών ιατρείων.

https://www.youtube.com/watch?v=Exa9GGuCScQ

 
Αναλυτικότερα, σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό δώρισε στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου, το ίδρυμα International Foundation for Greece. Η παράδοση του εξοπλισμού έγινε το πρωί από την πρόεδρο του ιδρύματος προς την διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής.
 
Όλα ξεκίνησαν όταν το ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο ζήτησε την βοήθεια του ιδρύματος, για την ενίσχυση του εξοπλισμού του. Καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξε η διεθνούς φήμης ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας και Πρέσβης Καλής Θελήσεως του ιδρύματος, Σοφία Κοκοσαλάκη, η οποία και σχεδίασε τέσσερα πρωτότυπα βραχιόλια, που διατέθηκαν για πώληση αποκλειστικά από  τα ΕΛΤΑ και με τα έσοδα αγοράστηκε ο εξοπλισμός.
 
Η δωρεά αυτή έδωσε ανάσα ζωής όχι μόνο στην παιδιατρική κλινική, αλλά και στο παιδιατρικό εξωτερικό ιατρείο, καθώς και στο παιδιατρικό ιατρείο επειγόντων περιστατικών του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου.
 
Ο πολύτιμος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει: μόνιτορ μέτρησης ζωτικών παραμέτρων ασθενή, φορητά παλμικά οξύμετρα παλάμης, φορητά ωτοσκόπια με φωτισμό, φορητό μόνιτορ παρακολούθησης ασθενή, λαρυγγοσκόπια και στηθοσκόπια, καθώς και άλλα αναλώσιμα υλικά.
 
Ωστόσο, αυτό που εκκρεμεί πλέον είναι η πολιτεία να καλύψει τα κενά σε ιατρικό προσωπικό….