ΒΙΝΤΕΟ: Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση “ταρακούνησε” τα Χανιά 4,9R

12.56

Τελευταία ενημέρωση 15:23

Ανάστατος ο νομός Χανίων από τις συνεχείς δονήσεις. Νέα σεισμική δραστηριότητα στις 14:41, 44χλμ Νοτιοδυτικά από τα Χανιά στην περιοχή Κεραμωτή του Δήμου Κισσάμου λίγα χιλιόμετρα πριν τα Φαλάσαρνα

Σύμφωνα με το earthquakes.gr τα στοιχεία για το σεισμό είναι:

Μέγεθος: 4,8 Ρίχτερ
Εστιακό Βάθος: 2 χλμ.
Γεωγ. Πλάτος, Μήκος: 35,37 , 23,57

4,9 R δίνει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ το πρωί

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή δέκα λεπτά πριν τις δέκα το πρωί του Σαββάτου (12/03), στην Κρήτη και ειδικότερα στο νομό Χανίων.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν της τάξεως των 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 13 χλμ. νοτιοδυτικά του Πλατάνου, στην Κίσαμο.

AdTech AdΟ σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 2 χλμ, με αποτέλεσμα να γίνει ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλη απόσταση από το επίκεντρό του ακόμα και στα βόρεια του νομού Χανίων.

Δεν εγείρεται ανησυχία από τις αλλεπάλληλες δονήσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στα δυτικά του νομού Χανίων, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο σεισμολόγος και αντιπρόεδρος της ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας μίλησε στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, διαβεβαιώνοντας ότι οι σεισμικές δονήσεις που δραστηριοποιούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρο στη Δυτική Κρήτη, παρακολουθούνται και καταγράφονται, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μεγάλος βαθμός ανησυχίας.

Τα πολλά και μικρά ρήγματα που υπάρχουν τόσο στην δυτική θαλάσσια περιοχή αλλά και την ενδοχώρα του Νομού, είναι υπεύθυνα για τη διαρκή σεισμική δραστηριότητα ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζεται ότι αυτά δεν είναι ικανά να δώσουν μεγάλους σεισμούς.

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από όσα δήλωσε ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας…