ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες ντροπής στην π. πόλη – Γέμισε γκράφιτι και συνθήματα

13.39

Εικόνες ντροπής κατέγραψε σήμερα ο φακός της “Νέας Τηλεόρασης” στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, η οποία έχει “πλημμυρίσει” από συνθήματα, γκράφιτι και μουτζούρες.

 

Τοίχοι και πορτοπαράθυρα σπιτιών και καταστημάτων, αλλά ακόμα και ιστορικά μνημεία της πόλης έχουν παραδοθεί στο έλεος των βανδάλων.

 

Η χαοτική αυτή κατάσταση έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες, που επεξεργάζονται τρόπους για να κρύψουν την ασχήμια και να αποκαταστήσουν τα μνημεία.

 

Ειδικότερα, λένε ότι το χρώμα ομορφαίνει τη ζωή μας, όμως στην προκειμένη περίπτωση δεκάδες πολίτες βρίσκονται στα όρια νευρικής κρίσεως.

 

Αιτία του κακού, η εικόνα ντροπής που παρουσιάζει το ιστορικό κέντρο στο Ρέθυμνο. Κάθε σοκάκι του, είναι “πλημμυρισμένο” με συνθήματα, γκράφιτι και μουτζούρες.

 

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Πλέον δεν υπάρχει τοίχος, αλλά ούτε και πορτοπαράθυρα σπιτιών που να μην έχουν και από μία μουτζούρα.

 

Τα συνθήματα στους τοίχους των κατοικιών της παλιάς πόλης είναι κυρίως πολιτικά και αθλητικά, με τους ιδιοκτήτες τους να έχουν μετατραπεί σε ελαιοχρωματιστές, αφού δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να βάφουν σχεδόν κάθε μέρα.

 

Από την μανία ορισμένων όμως, δεν έχουν γλιτώσει ούτε τα ιστορικά μνημεία της παλιάς πόλης. Τα περισσότερα θυρώματα και κρήνες έχουν παραδοθεί στο έλεος των βανδάλων που εκτονώνονται καταστρέφοντας ότι ωραίο υπάρχει στο πέρασμά τους.

 

Δήμος και αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζονται τρόπους για να σβήσουν τα σημάδια της ασχήμιας και να φρενάρουν τη δράση των οργισμένων νέων της πόλης.

 

Πάντως, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιες αρχές, εάν κάποιος εντοπιστεί με το σπρέι στο χέρι, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη…