ΒΙΝΤΕΟ: Η «Νεκρή Φύση» είναι η νέα πρόταση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

13.40

Τα έργα έξι καλλιτεχνών -πέντε Ελλήνων και ενός Γερμανού- με θέμα τη νεκρή φύση του 2016, εκτίθενται εδώ και λίγες ημέρες στο μουσείο σύγχρονης τέχνης Κρήτης, που εδρεύει στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

 

Η νέα αυτή έκθεση αποτελεί μια άριστη πρόταση για τους φίλους της τέχνης, καθώς έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη «συνύπαρξη» των έξι καλλιτεχνών μέσα από τα έργα τους, τα οποία στέλνουν μήνυμα αναγέννησης.

 

Ειδικότερα, η συνύπαρξη πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στον τόπο τους και το εξωτερικό και ενός ιστορικού καλλιτέχνη από τη Γερμανία, συνιστούν τη νέα πρόταση για μία έκθεση στο ζήτημα της νεκρής φύσης του 2016.

 

Η έκθεση -που επιμελήθηκε η Μαρία Μαραγκού και παρουσιάζεται στο μουσείο σύγχρονης τέχνης Κρήτης- έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές του φιλότεχνου κοινού του Ρεθύμνου.

 

Πρόκειται για έργα που, απεικονίζουν άψυχα αντικείμενα ή ήδη υπάρχουσες μορφές τόσο στις δύο όσο και στις τρεις διαστάσεις. Χρησιμοποιούν μικτή τεχνική, φωτογραφία, υπολογιστές, ψηφιακή τέχνη και δίνουν έμφαση σε κάποιες περιπτώσεις, στην ψευδαίσθηση έως και την ενσωμάτωση του ίδιου του θεατή στο έργο.

 

Η Γεωργία Κοτρέτσος, συμμετέχει με μια εγκατάσταση που αναφέρεται στην εφήμερη εικόνα και τη νοητική διαδικασία της εικονοπλασίας και της καταστροφής της, η Ελένη Λύρα με τα σώματα και τις πτυχώσεις των υφασμάτων που τα καλύπτουν, ο Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης με τους εγκαταλελειμμένους χώρους του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, ο Ασπάσιος Χαρωνιτάκης με μια τοιχογραφία και υλικά που ενσωματώνουν τον θεατή και ο Χριστόφορος Δουλγέρης με τις εικόνες μηχανών που δεν δουλεύουν πια.

 

Η διάρκειά της έκθεσης θα είναι έως το τέλος Μαΐου, ενώ θα πραγματοποιηθούν  οργανωμένες ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.