ΒΙΝΤΕΟ :Εκτός λειτουργίας ο βιολογικός – Στη θάλασσα καταλήγουν τα λύματα

13.49

Αναστάτωση σε κατοίκους και επισκέπτες έχει προκαλέσει η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού στο Ρέθυμνο, καθώς όλα τα οικιακά λύματα καταλήγουν πλέον στη θάλασσα!

 

Η απαγόρευση της κολύμβησης και της αλιείας εκτείνεται στη θαλάσσια περιοχή από το Γεράνι έως και τον Πλατανιά και ισχύει μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, οπότε και έχει προγραμματιστεί η επαναλειτουργία του βιολογικού, στον οποίο εκτελούνται εργασίες επέκτασης.

 

Αναλυτικότερα, σε μια τεράστια ακτίνα από την θαλάσσια περιοχή του Γερανίου έως και τον Πλατανιά, θα διοχετεύονται από σήμερα μέχρι και το πρωί της Πέμπτης τα αστικά λύματα του Ρεθύμνου και μάλιστα με απόφαση της ΔΕΥΑΡ. Αιτία της αναστάτωσης είναι οι εργασίες για την επέκταση των δικτύων του βιολογικού καθαρισμού.

 

Η ΔΕΥΑΡ από την στιγμή ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές για την απαγόρευση της κολύμβησης και της αλιείας, δεδομένου ότι όλα τα οικιακά λύματα και μόνο θα καταλήγουν στη θάλασσα.

 

Οι αρμόδιες αρχές φρόντισαν να ενημερώσουν τους πολίτες με κάθε μέσω, ενώ τοποθέτησαν και ενημερωτικές πινακίδες στις επίμαχες θαλάσσιες περιοχές. Τώρα ποιος τι είδε, αυτό είναι άλλο θέμα. «Όχι δεν το ήξερα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Σας ευχαριστώ πολύ», μας είπε μια αλλοδαπή επισκέπτης, που έκανε το μπάνιο της στην επίμαχη περιοχή, η οποία λίγο αργότερα έφυγε από την παραλία.

 

Πάντως, όλες αυτές τις ημέρες στελέχη της ΔΕΥΑΡ, σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές θα κάνουν συνεχείς δειγματοληψίες για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποιο θέμα.