ΒΙΝΤΕΟ: «Εκτός» νόμου Κατσέλη τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία

13.02

 
Σαν "κεραυνός εν αιθρία" έπεσαν για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες οι αποφάσεις περιφερειακών ειρηνοδικείων της χώρας, βάσει των οποίων εξαιρούνται από τον νόμο Κατσέλη τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
 
"Η κυβέρνηση να δώσει άλλη λύση", τονίζει στην "Ν.Τ." ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών στο Ρέθυμνο, ενώ για σχέδιο εξόντωσης των πολιτών, μιλά ο νέος πρόεδρος του συλλόγου αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου.
 

Έξω από την «ομπρέλα προστασίας» που προσφέρει ο νόμος Κατσέλη έχουν βρεθεί τελευταία, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που είχαν υπαχθεί στον νόμο για να «κουρέψουν» ή και να διαγράψουν τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, γλιτώνοντας τις περιουσίες τους.
 
Αυτό εξοργίζει τους ανθρώπους που κάθε Τετάρτη δίνουν μάχη έξω από τα ειρηνοδικεία για να μπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς.
 
Αποφάσεις περιφερειακών ειρηνοδικείων έκριναν ότι η προσπάθεια είναι αντισυνταγματική και ανίσχυρη. Και ξεκαθαρίζουν ότι οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων πρέπει να καταβάλουν κανονικά τα χρέη τους προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.
 
«Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές, όμως η κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει την λύση που προτείνουμε» υποστηρίζει στην «Ν.Τ.» ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών στο Ρέθυμνο, Κοσμάς Περπυράκης.
 
Και ενώ ο νόμος Κατσέλη απορρίπτει πλέον τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, ο νέος πρόεδρος του συλλόγου αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου, Ζαχαρίας Κλάδος. ξεσπά εναντίον της κυβέρνησης για το σχέδιο εξόντωσης, όπως λέει, των πολιτών.
 
Στις ίδιες αποφάσεις των ειρηνοδικείων επισημαίνεται, ότι οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος αποκλείουν την «εισφοροδοτική αμνηστία» των κακοπληρωτών καθώς αυτή αντίκειται ευθέως στην ισότιμη μεταχείριση των συνεπών ασφαλισμένων. Ενώ η τυχόν συνεπαγόμενη χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων θίγει τον αντισυνταγματικό πυρήνα του κοινωνικοασφαλιστικού δικαιώματος.