ΒΙΝΤΕΟ:Νέο απόκτημα του δήμου οι κάδοι ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών συσκευών

15.12

Ένδεκα πράσινοι κάδοι ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, είναι το νέο απόκτημα του δήμου Ρεθύμνου, ο οποίος "σαρώνει" πανελλαδικά στον τομέα της ανακύκλωσης.
 
Το επόμενο διάστημα μάλιστα, θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης και νέοι κάδοι για την ανακύκλωση λαμπτήρων.
 
Στο πρόγραμμα -που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο- συμμετέχουν ενεργά χιλιάδες κάτοικοι και επαγγελματίες και μάλιστα μόνο τον τελευταίο χρόνο συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 4,5 χιλιάδες τόνους ανακυκλώσιμων υλικών που εστάλησαν στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά.

 

https://www.youtube.com/watch?v=qlZS-kCB7BE

Ειδικότερα, μέρα με την ημέρα κερδίζει συνεχώς έδαφος, κάνοντας το δήμο Ρεθύμνου να διατηρεί την υψηλή του θέση, στη λίστα με τους πιο ενεργούς δήμους της Ελλάδας.
 
Ο λόγος για το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, το οποίο τις τελευταίες ημέρες ενισχύθηκε και με ένδεκα νέους κάδους ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
 
Επτά από τους πράσινους κάδους ανακύκλωσης για τις μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως στο δημαρχείο, στην αντιπεριφέρεια, στην εφορία και αλλού, ενώ οι άλλοι τέσσερεις έχουν τοποθετηθεί στα δημαρχεία Άδελε, Αθάνατος, Επισκοπής και στο ΚΕΠ Ατσιποπούλου.
 
Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης διαγράφει στο Ρέθυμνο ανοδική πορεία, αφού μόνο την τελευταία χρονιά, εστάλησαν περισσότεροι από 4,5 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά.
 
Στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης συμμετέχουν ενεργά κάτοικοι και επιχειρηματίες. Ωστόσο, δεν λείπουν και εκείνοι που απλά αδιαφορούν για το που θα πετάξουν τα σκουπίδια τους. Σ’ αυτή την κατηγορία των πολιτών επιβάλλονται πρόστιμα που αγγίζουν ακόμα και τα 200 ευρώ, με συνέπεια αρκετοί από αυτούς να έχουν πλέον συμμορφωθεί.
 
Σε ότι αφορά πάντως στους επαγγελματίες του Ρεθύμνου που έχουν καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, αυτοί μπορούν να προμηθευτούν τους αντίστοιχους κάδους από την εταιρεία έπειτα από συνεννόηση με τον δήμο.