ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου

14.40

 
Η ομάδα "εξτρεμισταί της διπλανής πόρτας" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε πολυκατοικία, στην οποία στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο κέντρο των Χανίων.
 
Στο μεταξύ, σε αστυνομικό κλοιό αναμένεται να βρεθεί αύριο το Ρέθυμνο, εξαιτίας του παγκρήτιου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.
 
Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου θα επιχειρήσουν, όπως λένε, να στείλουν με ειρηνικό τρόπο το δικό τους ηχηρό μήνυμα στις ομάδες πολιτών που σπέρνουν το φόβο και την βία στην κοινωνία.

 
Δέκα ημέρες μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που διαδραματίστηκαν έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου, με φόντο το προσφυγικό, οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού κάνουν ήδη σχέδια επί χάρτου, ενόψει του παγκρήτιου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου του Σαββάτου, που έχει προγραμματιστεί στο κέντρο της πόλης.
 
Ήδη τις επόμενες ώρες αναμένεται να καταφθάσουν στο Ρέθυμνο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από Ηράκλειο και Χανιά, προκειμένου να συνδράμουν το έργο της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.
 
Τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία του Ρεθύμνου, απευθύνουν ήδη ανοικτό κάλεσμα στο δημοκρατικό λαό της Κρήτης να δώσει δυναμικό παρόν στις 12 το μεσημέρι έξω από το δημαρχείο.
 
Οι διαδηλωτές θα επιχειρήσουν με ειρηνικό τρόπο να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στις ομάδες πολιτών που σπέρνουν τον τρόμο και την βία, χτυπώντας ανελέητα συγκεκριμένες ομάδες πολιτών.
          
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της Χ.Α.
 
Στο μεταξύ, με ένα κείμενο που ανέβηκε σε γνωστό φόρουμ του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα “οι εξτρεμισταί της διπλανής πόρτας” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε πολυκατοικία, στην οποία στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο κέντρο των Χανίων.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου η ενέργεια αυτή ήταν ένα προειδοποιητικό μήνυμα, ενώ τονίζουν πως η επιλογή τους να στοχοποιήσουν τους ένοικους και τους ιδιοκτήτες είχε σαφή κίνητρα.
 
«Θέλουμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά «να τους γίνει ξεκάθαρο ότι τους θεωρούμε συνυπεύθυνους για την ύπαρξη των γραφείων των φασιστών στην πόλη».