ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός πολέμου οι αγρότες – Νέος γύρος κινητοποιήσεων από την Δευτέρα

12.40

Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης, βάζοντας αυτή τη φορά “μπλόκο” στους εισπρακτικούς μηχανισμούς του νησιού.

Στα σχέδια τους είναι ο αποκλεισμός εφοριών, τελωνείων και τραπεζών, ασκώντας με τον τρόπο αυτό νέες πιέσεις στην κυβέρνηση την οποία καλούν να προσέλθει σε διάλογο από μηδενική βάση.

Ωστόσο, αύριο στη 1 το μεσημέρι αγρότες από τα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά, καλούν τους πολίτες στο μπλόκο για να αποκλείσουν συμβολικά για μία ώρα το βόρειο οδικό άξονα Κρήτης.

Αναλυτικότερα, ακάθεκτοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Κρήτης. Τα μπλόκα παραμένουν και σήμερα στο Ηράκλειο, επί της εθνικής οδού στο ύψος του κόμβου των Μαλίων, αλλά και στα Πραιτώρια, ενώ χθες το βράδυ ένα νέο μπλόκο δημιουργήθηκε στον κόμβο της Φορτέτσας από τον αγροτικό σύλλογο του νομού.

Επί ποδός πολέμου όμως οι αγρότες και στα Χανιά που παραμένουν στο μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών.

Χθες το απόγευμα μάλιστα δόθηκε συνέντευξη Τύπου, όπου έγινε εκτενής αναφορά στην κοινή απόφαση των 68 μπλόκων μετά την συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό.

Για αύριο Κυριακή, οι αγρότες καλούν στη 1 το μεσημέρι τους πολίτες προκειμένου να αποκλείσουν έως τις 2 το βόρειο οδικό άξονα.

Στο Ρέθυμνο, οι αγροτοκτηνοτρόφοι εναρμονίζοντας τη στάση με τους υπόλοιπους αγρότες της Κρήτης, ξεκινούν από τη Δευτέρα, νέα μορφή κινητοποιήσεων, βάζοντας αυτή τη φορά μπλόκα στους εισπρακτικούς μηχανισμούς.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 6 το πρωί στην εφορία, ενώ δεν αποκλείεται να αποκλείσουν και υποκαταστήματα τραπεζών.

Επεισοδιακή όμως ήταν χθες το βράδυ στο Ηράκλειο η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της πολιτικής γραμματείας, Νίκος Σκορίνης. Αγρότες επεχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα, όμως τελικά δεν τα κατάφεραν.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας πάντως, το αγωνιστικό ραντεβού των αγροτών έχει δοθεί έξω από τις εφορίες, τα τελωνεία και τα υποκαταστήματα της τράπεζας της Ελλάδος στο νησί, ασκώντας νέες πιέσεις στην κυβέρνηση.