ΒΙΝΤΕΟ: “Ερεύνησαν για να επιλέξουν το επαγγελματικό τους μέλλον” Ημερίδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό στο ΚΑΜ

13.45

“Ρωτώ και μαθαίνω για το μέλλον μου”. Αυτό ήταν το σύνθημα της διημερίδας για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, που πραγματοποιήθηκε και σήμερα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο λιμάνι Χανίων. Η ιδιαίτερη εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της επιλογής επαγγέλματος για τους τελειόφοιτους μαθητές που συζήτησαν με επαγγελματίες διαφόρων κλάδων για τις προοπτικές και τα αντικείμενα του κάθε επαγγέλματος.

Αναλυτικότερα, σε διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ στα Χανιά, το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού Χανίων, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και κηδεμόνων , την Περιφέρεια Κρήτης και του Δήμου Χανίων, επιστράτευσαν την ευρηματικότητα τους και πραγματοποίησαν μια εκδήλωση διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά. Κάλεσαν μαθητές, γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο να αναζητήσει διάφορους επαγγελματίες, που βρίσκονταν στην αίθουσα του ΚΑΜ και να συνομιλήσουν για να μάθουν το περιεχόμενο και τις προοπτικές του κάθε επαγγέλματος.

“Γίνε παιδί μου Γιατρός ή δικηγόρος”. Μια γνώριμη φράση που ακόμα ακούγεται σε πολλά ελληνικά σπίτια. Κάτι που αποδείχθηκε και στην ημερίδα καθώς, οι παρευρισκόμενοι φαίνεται να εστίασαν την προσοχή τους στα αποκαλούμενα “εξασφαλισμένης αποκατάστασης” επαγγέλματα, όπως οι Στρατιωτικές σχολές, τα σώματα ασφαλείας αλλά και τα επαγγέλματα ιατρικής και νομικής φύσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημαντική διοργάνωση έδωσε σε μαθητές και ενδιαφερόμενους το έναυσμα της προσωπικής αναζήτησης, μέσω της εθελοντικής προσφοράς των επαγγελματιών που βρίσκονταν στην διάθεση του κοινού για αρκετές ώρες και τις δυο μέρες.

Ευχή όλων να εδραιωθούν αυτές οι εκδηλώσεις, που προσφέρουν απλόχερα και εθελοντικά, μεγάλη βοήθεια στους αυριανούς εν δυνάμει συμπολίτες μας.

Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Φιλικόζης

Κάμερα: Μανόλης Νταγκουνάκης

Επιμέλεια: Περικλής Κουκλάκης