ΒΙΝΤΕΟ: «Έφοδος» της «Ν.Τ.» στις αποθήκες κατασκευής των αρμάτων του καρναβαλιού

14.31

Έκανε νυχτερινή “έφοδο” στις αποθήκες του δήμου Ρεθύμνου και… “συνέλαβε” τους καρναβαλιστές επί το έργο τους.

 

Ο λόγος για τον τηλεοπτικό φακό της “Νέας Τηλεόρασης”, ο οποίος αργά χθες το βράδυ βρέθηκε στο σημείο που τον τελευταίο ένα μήνα δεκάδες καρναβαλιστές, εργάζονται σε βάρδιες για να προλάβουν να κατασκευάσουν τα δεκάδες άρματα που θα παρελάσουν την Κυριακή στην κορυφαία εκδήλωση του ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού?

 

Ειδικότερα, ο χρόνος άρχισε ήδη να κυλά αντίστροφα πριν τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής και στις αποθήκες του δήμου Ρεθύμνου, τα άρματα έχουν ήδη πάρει την τελική τους μορφή.

 

Κάθε λογής εργαλεία έχουν «πάρει φωτιά» και η αγωνία των καρναβαλιστών για να προλάβουν, αποτυπώνεται στο φακό της «Ν.Τ.» που χθες σε προχωρημένη ώρα «έκανε έφοδο» στις αποθήκες και συνέλαβε τα μέλη των ομάδων επί το έργο τους.

 

Οι καρναβαλιστές -άνδρες και γυναίκες- τον τελευταίο μήνα έχουν πιάσει πριόνια και πινέλα και ανά βάρδιες επιδίδονται στο δικό τους δύσκολο αγώνα δρόμου.

 

Βέβαια υπάρχουν και ομάδες, όπως οι «Εμείς και Εμείς» που έχουν αναθέσει σε κάποιον επαγγελματία να τους φτιάξει αυτό που σχεδίασαν.

 

Τα εντυπωσιακά άρματα μαρτυρούν τις ευφάνταστες ιδέες που είχαν και φέτος οι ρεθυμνιώτες καρναβαλιστές. Σκοπός τους είναι να μας συμπαρασύρουν έστω και για λίγο στη χαρά, το κέφι και τη διασκέδαση.

 

Τα χρώματα και οι μυρωδιές από τα οικολογικά και ανακυκλώσιμα υλικά που κατασκευάζονται τα άρματα, είναι και αυτά κομμάτι της ζωής των καρναβαλιστών, που κάθε χρόνο ακούραστοι παραμένουν πιστοί στο πιο τρελό ραντεβού.

 

Στη φετινή παρέλαση θα συμμετέχουν 42 ομάδες με 30 άρματα και πάνω από 15,000 καρναβαλιστές. Το κάλεσμα λοιπόν είναι ανοικτό για όλους…