[ΒΙΝΤΕΟ] Γιατροί στα Χανιά τα ”παίρνουν” εντός πλαφόν; Καταγγελίες στον Ιατρικό Σύλλογο.

17.34

Ασφαλισμένοι καταγγέλλουν στον ιατρικό σύλλογο, ότι υπάρχουν γιατροί στα Χανιά που παρά το ότι έχουν κλείσει ραντεβού εντός της λίστας για δωρεάν εξέταση, τους παίρνουν χρήματα στο τέλος. Ακόμη καταγγέλλουν ότι παρά του ότι ο μήνας έχει τρεις, έχει συμπληρωθεί το πλαφόν των 200 ατόμων. Το θέμα απασχόλησε τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου καθώς οι καταγγελίες για γιατρούς που παρανομούν στον ιατρικό σύλλογο γίνονταν σχεδόν σε καθημερινή βάση και πλέον θα τηρήσει αυστηρή στάση απέναντι τους επιβάλλοντας ποινές. .
 
 
Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται κάθε μήνα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να προλάβουν να εξεταστούν δωρεάν αλλά και να γράψουν τα φάρμακα τους. Ο λόγος το πλαφόν που μετά τους 200 ασθενείς ο γιατρός πληρώνεται κανονικά. Τι γίνεται όμως όταν ο ασφαλισμένος έχει κλείσει ραντεβού μέσα στο πλαφόν και παρόλα αυτά ο γιατρός ζητήσει χρήματα. Πρόσφατα έγινε καταγγελία στον ιατρικό σύλλογο Χανίων, ότι γιατρός ζήτησε χρήματα στο τέλος της εξέτασης.
 
Οι ασφαλισμένοι στην πλειοψηφία τους είναι συνταξιούχοι και δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν μέσω του διαδικτύου τον αριθμό της λίστας του γιατρού που τους ενδιαφέρει για να εξεταστούν και να γράψουν τα φάρμακα τους. Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, Παρασκευή Ορφανουδάκη, (στη φωτογραφία άρθρου) τους καλεί να απευθύνονται στον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ για ενημέρωση, κάτι που όλοι ξέρουμε πως πρακτικά η επικοινωνία και η εξυπηρέτηση είναι λίγο δύσκολη.
 
Ο ιατρικός σύλλογος μπορεί να επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα εφόσον ο ασφαλισμένος έχει μαζί του την απόδειξη πληρωμής του γιατρού, ενώ κάποιοι ασθενείς καταγγέλλουν ότι σχεδόν ποτέ δεν προλαβαίνουν το πλαφόν. Αν δεν πάνε μία του μήνα, μετά αρκετοί γιατροί, όπως καταγγέλλουν στον ιατρικό σύλλογο τους λένε ότι δεν μπορούν να μπουν στη λίστα.
 
Να σημειωθεί ότι στα Χανιά οι καταγγελίες στον ιατρικό σύλλογο για γιατρούς που δεν τηρούν το πλαφόν είναι πολλές και πλέον θα κρατήσει αυστηρή στάση απέναντι τους, όπως τονίζει η πρόεδρος.