ΒΙΝΤΕΟ:Γυρνούν την πλάτη στους εργαζόμενους για την καταπολέμηση της φτώχειας!

14.18

Ακούγεται απίστευτο και όμως είναι πραγματικό! Η πολιτεία αντί να στηρίζει τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα για την “καταπολέμηση της φτώχειας”, τους γυρνά την πλάτη αφήνοντας τους απλήρωτους από τις αρχές του χρόνου.

 

Στο Ρέθυμνο, οι 21 εργαζόμενοι του προγράμματος -που υλοποιεί ο μητροπολιτικός δήμος- όχι μόνο δεν γνωρίζουν πότε θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους, αλλά έχουν ήδη αρχίσει να “φλερτάρουν” με την ανεργία επειδή το πρόγραμμα αναμένεται να καταργηθεί τον Ιούνιο.

 

Ειδικότερα, η Ντίνα Σαμολαδά από το Ρέθυμνο είναι μια από τις απλήρωτες εργαζόμενες στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φτώχειας, το οποίο σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.

 

Η Ντίνα που είναι ψυχολόγος στο επάγγελμα και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, έπαιρνε μόλις 600 ευρώ το μήνα. Από πέρυσι το Πάσχα όμως ο μισθός δεν έμπαινε στην ώρα του, ενώ από τις αρχές του χρόνου η πολιτεία φρέναρε την μισθοδοσία της και άγνωστο το πότε θα πάρει τα δεδουλευμένα της.

 

Στο ίδιο έργο θεατής είναι και ο Γιώργος Κυριακάκης. Είναι γεωπόνος στο επάγγελμα και εργάζεται στο λαχανόκηπο του δήμου Ρεθύμνου. Και εκείνος μαζί με 20 ακόμα συναδέλφους τους, είναι απλήρωτος από τις αρχές του χρόνου.

 

Οι 21 εργαζόμενοι στις 5 δομές του προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχειας που υλοποιείται στο δήμο Ρεθύμνου, δηλώνουν απογοητευμένοι από τους χειρισμούς της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, η οποία δρομολογεί την αντικατάσταση του προγράμματος με τα κέντρα κοινότητας.

 

Πανελλαδικά, χίλια άτομα εργάζονται σε αντίστοιχες δομές στους κατά τόπους δήμους, τα οποία αν και αμβλύνουν με την εργασία τους τις συνέπειες της φτώχειας σε άλλα άτομα, τα ίδια έχουν ήδη αρχίσει να φτωχοποιούνται?

 

Το μόνο που ζητούν είναι να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ για να διατηρήσουν τις θέσεις τους και να μην χάσουν τα χρήματά τους!