ΒΙΝΤΕΟ: Καμμένος: Αν ψηφίζαμε μόνο κατά συνείδηση θα ακουγόταν αυτό το μεγάλο όχι

01.58

"Είμαι σίγουρος ότι αν αποφασίζαμε με μόνο γνώμονα τη συνείδηση μας θα ακουγόταν αυτό το μεγάλο όχι που ψήφισε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα" είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

"22 χρόνια σε αυτή την αίθουσα, ίσως είναι η πιο δύσκολη συνεδρίαση στην οποία έχω βρεθεί. Μια συνεδρίαση που από τη μια μεριά έχουμε καθήκον να ψηφίσουμε όπως το Σύνταγμα ορίζει κατά τη συνείδησή μας και από την άλλη μεριά έχουμε καθήκον η συνείδηση μας να υπολογίσει όλες τις συνισταμένες των κινδύνων που μπορεί να διατρέξει η πατρίδα ανάλογα με την απόφαση που μπορούμε να λάβουμε" τόνισε ο κ. Καμμένος.

"Ο λαός αποφάσισε να είμαστε μαζί και να αναλάβουμε τα ηνία του τόπου, αποφάσισε να αποκαθηλώσει τις κυβερνήσεις που έφερναν νομοσχέδια στα αγγλικά" συνέχισε προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα.

"Δεν ντρέπεσαι λίγο;" του φώναξαν.

"Ντρέπομαι στα αγγλικά το κείμενο που ήρθε εδώ και για αυτό το λόγο το λέω δημόσια, αλλά δεν το προσυπογράφω όπως το κάνατε εσείς χωρίς καν να το διαβάζετε, χωρίς καν να το ακούτε, χωρίς καν να το ακούτε" απάντησε ο κ. Καμμένος.

Επεισόδιο Καμμένου – ΣΥΡΙΖΑ για τα εξοπλιστικά

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας άσκησε πιέσεις να μην μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες, απειλώντας ότι θα καταψηφίσει και θα φύγει από την κυβέρνηση
Στυγνό εκβιασμό, εντός της Ολομέλειας της Βουλής, του κ. Πάνου Καμμένου προς τον πρωθυπουργό περιγράφουν βουλευτές, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με χαρακτηριστική χειρονομία προς τον κ. Τσίπρα του είπε πως «εμείς τελειώσαμε». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος ανέμενε μια φράση από τον κ. Τσίπρα που θα ξεκαθάριζε ότι δεν θα μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες, κάτι ωστόσο που δεν έγινε.

Αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας έδωσε ένα σημείωμα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς βγήκε στο διάδρομο, προκειμένου να ηρεμήσει τον κ. Καμμένο.

Στη συνέχεια ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε το λόγο από τον προεδρεύοντα, Αλέξη Μητρόπουλο, προκειμένου να «διευκρινίσει», όπως είπε, ότι το σημείο της πρότασης που μιλά για μείωση εξοπλισμών εννοεί πως θα προκύψουν 100 εκατ. ευρώ από μείωση αμυντικού υλικού και 200 εκατ. ευρώ από μείωση «εξοπλιστικών μηχανισμών», για να το διορθώσει σε «μείωση αμυντικού υλικού», και όχι από μείωση του προσωπικού.

enikos.gr/protothema.gr