ΒΙΝΤΕΟ: Έκαναν τις διαβάσεις πεζών και… ξέχασαν τις ράμπες των αναπήρων ;

15.42

Σ' ένα κακόγουστο σήριαλ τείνει να εξελιχθεί το έργο της ανάπλασης στην παραλιακή λεωφόρο ανατολικά του Ρεθύμνου.
 
Έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση, κατασκευάστηκαν οι υπερυψωμένες διαβάσεις πεζών, όμως φαίνεται πως οι αρμόδιοι ξέχασαν να κατασκευάσουν και τις ράμπες που θα διευκολύνουν την διέλευση των αναπήρων.
 
Σήμερα για πολλοστή φορά η κάμερα της «Ν.Τ.» βρέθηκε στο σημείο και σας παρουσιάζει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί.

https://www.youtube.com/watch?v=d2-sf6LRed0

Ειδικότερα, σαν άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού φαίνεται πως αντιμετωπίζονται στο Ρέθυμνο τα άτομα με αναπηρία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανατολική παραλιακή λεωφόρος, η οποία έχει πάρει την τελική της μορφή, έπειτα από τα έργα ανάπλασης. Όμως κάτι λείπει. Και δεν είναι άλλο, πέρα από τις ράμπες για την ασφαλή διέλευση των αναπήρων.
 
Στη μελέτη προβλέπεται ότι σε κάθε μία από τις υπερυψωμένες διαβάσεις, θα πρέπει να κατασκευαστούν και οι αντίστοιχες ράμπες από την πλευρά της θάλασσας. Και αυτό διότι ράμπες υπάρχουν μόνο από την πλευρά των καταστημάτων, αναγκάζοντας έτσι τα άτομα με αναπηρία να αγναντεύουν την θάλασσα από μακριά.
 
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα αντιληπτό και από τους αλλοδαπούς επισκέπτες. «Για μένα αυτός ο δρόμος είναι ασφαλής. Όμως για κάποιον που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, σίγουρα δεν είναι», μας λέει χαρακτηριστικά μια αλλοδαπή επισκέπτρια.
 
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μίνωας Αλεφαντινός, απαντά στη «Ν.Τ.» πως θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή μέχρις ότου να ολοκληρωθούν και οι ράμπες που θα διευκολύνουν τα άτομα με αναπηρία. Το θέμα όμως είναι για πόσο καιρό ακόμα;
 
Τα κακώς κείμενα όμως, στο παραλιακό μέτωπο δεν έχουν τελειωμό. Πέρα από τις ανύπαρκτες ράμπες, που ΘΑ γίνουν, εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας και οι θέσεις στάθμευσης για τα οχήματα των αναπήρων από το βόρειο τμήμα. Ήταν ακριβώς στα σημεία που τοποθετείται το καλοκαίρι ο ξύλινος διάδρομος που καταλήγει μέσα στη θάλασσα.
 
Η παραλιακή λεωφόρος ανατολικά της πόλης, έχει μήκος 2,5 χιλιόμετρα και 11 υπερυψωμένες διαβάσεις πεζών.