ΒΙΝΤΕΟ:Καταλήγουν σε εικονικά διαζύγια για να γλιτώσουν την… εφορία

15.27

Ως μόνη λύση για να γλιτώσουν από την εφορία και τις τράπεζες και να εξακολουθούν να μένουν ήσυχα κάτω από την ίδια στέγη, βλέπουν πολλά ζευγάρια στις μέρες μας, το δρόμο των εικονικών διαζυγίων.

 

Τα τελευταία χρόνια τα εικονικά διαζύγια έχουν γίνει μόδα και στην Κρήτη, αφού πρόκειται για συναινετικά διαζύγια τα οποία πλέον δεν κοστίζουν μια περιουσία και εκδίδονται σε χρόνο – ρεκόρ!

 

Αναλυτικότερα, μπορεί να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και να μην διαπιστώνεται ασυμφωνία χαρακτήρων, εντούτοις είναι αναγκασμένα να γράψουν τον επίλογο στο γάμο τους. Ο λόγος για δεκάδες ζευγάρια και στην Κρήτη, που καταλήγουν να χωρίζουν, αλλά να μένουν κάτω από την ίδια στέγη, μόνο και μόνο για να γλιτώσουν την? εφορία.

 

Τα τελευταία χρόνια -λένε τα στοιχεία- τα διαζύγια καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση. Έτσι, όταν η φτώχεια φτάσει σε σημείο να φέρνει γκρίνια, τα ζευγάρια καταλήγουν στο γραφείο του δικηγόρου. Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη «Ν.Τ.» ο οικονομολόγος – λογιστής, Σταύρος Βουρβαχάκης, πως σε πολλές περιπτώσεις ζευγάρια χωρίζουν μόνο στα χαρτιά για να ξεφύγουν από την εφορία, τις τράπεζες ακόμη και για να εισπράξουν προνοιακά επιδόματα!

 

Στις μέρες μας, τα ζευγάρια επιλέγουν το συναινετικό διαζύγιο που είναι πιο οικονομικό και γρήγορο, αφού χρειάζεται περίπου ένας μήνας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, λέει στη «Ν.Τ.», η Αρτεμις Γιαννετάκη, που καθημερινά στο γραφείο της κάνουν παρέλαση ζευγάρια που θέλουν να διαλύσουν το γάμο τους.

 

Επίσης, καταγράφονται και πολλά ζευγάρια που επιλέγουν την εικονική λύση του γάμου τους προκειμένου να υποβάλλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις για να φορολογούνται αυτοτελώς. Στο Ρέθυμνο πάντως, τα συναινετικά διαζύγια και τα διαζύγια με αντιδικία, είναι σχεδόν μισά.

 

Διαχρονικά πάντως, οι βασικές αιτίες διαζυγίων -εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που οδηγούν και σε ασυμφωνία χαρακτήρα- είναι η διάψευση των προσδοκιών από το έτερον ήμισυ, η ανδρική απιστία, η ανία και η ζήλια…