[ΒΙΝΤΕΟ] Κορίτσι 11 ετών έγινε…μητέρα!

09.17
Ένα κοριτσάκι 11,5 ετών, οδηγήθηκε με πόνους στο ΠΑΓΝΗ,αφού προηγουμένως είχε εξεταστεί από γιατρό σε Κέντρο Υγείας.
 
Το κοριτσάκι που ζει στις Άγιες παρασκιές με οικογένεια Ρομά, διαπιστώθηκε ότι ήταν έτοιμο να γεννήσει αφού την είχαν πιάσει οι πόνοι του τοκετού!
 
Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Χαριτάκης, όπως είπε και στο "Ράδιο Κρήτη", το κορίτσι έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι βάρους 3.200 κιλών με καισαρική τομή,με τη βοήθεια του καθηγητή μαιευτικής – γυναικολογίας Κ. Ρελάκη.
 
Το κορίτσι πληροφορήθηκε ότι ήταν έγκυος όταν διήνυε τον 7ο μήνα εγκυμοσύνης και πήγε στο γιατρό επειδή έβλεπε την κοιλιά της να φουσκώνει!
Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι να εμφανιστεί στο νοσοκομείο για να γεννήσει, δεν την παρακολουθούσε κανένας γιατρός.
 
Σύμφωνα με τον καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας Κ. Ρελάκη, στην Ελλάδα από το 2007 εώς σήμερα έχουν καταγραφεί 3.000 κυήσεις από κορίτσια κάτω των 15 ετών, η εγκυμοσύνη όμως της 11χρονης είναι η πρώτη που συναντά ο καθηγητής σε τόσο μικρή ηλικία, στα πάνω από 30 έτη καριέρας του!
 
Το θετικό της υπόθεσης είναι πως η 11χρονη πλέον μητέρα και το κοριτσάκι της χαίρουν άκρας υγείας,ενώ το νεογνό, βρίσκεται στο θάλαμο νεογνών για να του γίνουν περεταίρω εξετάσεις λόγω του ότι την κύηση δεν την παρακολουθούσε κανένας γιατρός.

Φαίνεται όμως πως αυτή η πρωτοφανής για τα χρονικά της Κρήτης ιστορία, κρύβει ακόμα μυστικά που θα πρέπει να απαντηθούν, και γι'αυτό το λόγο η κοινωνική υπηρεσία του ΠΑΝΓΗ σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα ανηλίκων, έχουν επιληφθεί επί του θέματος.

Ελένη Γκοντέ -gonte@neatv.gr