ΒΙΝΤΕΟ: Κραυγή απόγνωσης από τ’ Ανώγεια για τα κενά στα σχολεία

13.03

Θέλοντας να τονίσουν πως η υποστελέχωση των επαρχιακών σχολείων τα οδηγεί αναπόφευκτα σε λουκέτο, μέλη της ΕΛΜΕΡ και εκπαιδευτικοί από σχολεία της ενδοχώρας, συναντήθηκαν το μεσημέρι στο υπό κατάληψη σχολείο Ανωγείων με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης.

Ηχηρό “παρών” σ’ αυτή τη συνάντηση εκπαιδευτικών, έδωσαν και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που ενώνουν τη φωνή τους με αυτή της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ειδικότερα, κραυγή αγωνίας σήμερα από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και τοπική αυτοδιοίκηση στο υπό κατάληψη σχολείων Ανωγείων στα ορεινά του Ρεθύμνου. “Δώστε κίνητρα στα παιδιά μας και σταματήστε την υποβάθμιση”, λένε οι γονείς.

Για όγδοη συνεχή ημέρα το γυμνάσιο και λύκειο Ανωγείων έχει βάλει λουκέτο. Τα κενά που μετρά δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στο σχολείο για να λειτουργήσει ομαλά.

Ηχηρό “παρών” στη πανρεθυμνιώτικη συνάντηση εκπαιδευτικών στ’ Ανώγεια έδωσαν και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο αντιδήμαρχος Αμαρίου μάλιστα μιλά και για τις προσπάθειες του δήμου να κρατήσει ανοικτό το γυμνάσιο Συβρίτου, έπειτα από το περιστατικό ξυλοδαρμού του γυμνασιάρχη.

Ο Γιώργος Τερζάκης κατανοώντας το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την κάλυψη των κενών θέσεων, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει ήδη δρομολογήσει.

Σε επίπεδο νομού τα κενά στη δευτεροβάθμια από 170 που ήταν μειώθηκαν στα 143. Έτσι, το Ρέθυμνο παραμένει στη χειρότερη θέση σε σύγκριση με τους άλλους τρεις νομούς της Κρήτης, με την καλύτερη να καταλαμβάνει το Λασίθι.